|
|
Konu Araçları |
aldığı, cevap, delikanlının, genç, sorusu…ve |
Genç Bir Delikanlının 3 Sorusu…Ve Aldığı Cevap !!! |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Genç Bir Delikanlının 3 Sorusu…Ve Aldığı Cevap !!!Genç bir delikanlı senelerce yurt dışında okuduktan sonra vatanına ateist olarak geri döner üç sorusuna hiç kimse cevap veremediğinden dolayı cani gayet sıkıntılıdır Ebeveyni oğullarına yardim etmek niyetiyle büyük ilim sahibi olan koyun hocasına götürürler Hoca ve delikanlının arasında gecen dialog şöyle devam eder Delikanlı: Kimsin sen? Sorularıma cevap verebilecek misin? Hoca: Allah'ın bir kuluyum ve Onun izniyle sorularına cevap verebileceğim Delikanlı: Emin misin? Profesörler bile cevap veremedi bana Hoca: Allah'ın izniyle cevap vermeye çalışırım Delikanlı: 3 sorum var ;1 Allah yaşıyor mu? öyle ise,seklini bana göster 2 Takdir (kader) nedir? 3 Eğer şeytan ateşten yaratıldıysa neden cehenneme yollanıyor, cehennemde ateş dolu değil mi? Ateş ateşi nasıl yaksın Tanrı bunu düşünemedi mi? Bu arada, aniden bizim hocamız delikanlının başı üzerinde bir saksı kırar Delikanlı cani yana yana sorar; Neden sinirlendin ki? Hoca: Sinirlenmedim Bu benim üç soruna bir cevabim der Delikanlı: Hiç birşey anlamadım Hoca: Nasıl hissetin kendini saksıyı başında kırınca Delikanlı: Tabii ki, fena bir acı hissettim Hoca: Yani, acının varlığına inanıyor musun? Delikanlı: Evet Hoca: Bana bu acının seklini göster o zaman! Delikanlı: Gösteremem Hoca: Bu benim ilk cevabim Herkes Allah'ın varlığını hisseder ama Allah'ı göremez Hoca: Dun gece rüyanda benim başında saksı kırdığımı gördün mü? Delikanlı: Hayır Hoca: Bugün böyle birşey ile karşılaşacağını hiç düşündün mü? aklından geçti mi? Delikanlı: Hayır Hoca: Bu iste takdirdir (kader) Hoca: Biz neyden yaratıldık? topraktan yaratılmış değil miyiz? Delikanlı: Evet böyle denir Hoca: E o zaman ? Saksıda topraktan yapılmadı mi? Allah isterse ateşten yaratılan şeytani ateşin içinde cezalandıramaz mi? (alıntı) TAŞ KALBİ YUMUŞATMAYA YETERLİ SIRADAN KÜÇÜK BİR CEVAP ÖRNEĞİ,DOĞRUSU ETKİLEYİCİ VE GÜZEL BİR KARŞILIKTI saygı ve sevgimle |
|