Hastalığının Hafiflediği Gün |
08-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hastalığının Hafiflediği GünResûl-i Kibriyâ Efendimizin hastalığı gün gün, saat saat şiddetini arttırıyordu Bir ara soğuk su getirilmesini emretti Getirilen suyu mübârek vücudlarına döktürdü Bundan sonra biraz hafifleyip rahatlık hissetti Bunun farkına varır varmaz Hz Ali ve Hz Fazl bin Abbas'a dayanarak Hâne-i Saadetinden Mescid-i Şerife gitti Minbere çıkıp oturdu Ashab-ı Kirama şu hitabede bulundu: "Ey insanlar! Duydum ki, vefât edeceğimi düşünüp telâş ediyormuşsunuz Hangi Peygamber ümmeti içinde ebedî kaldı ki, ben de kalayım? Bilesiniz ki, ben yakında Rabbime kavuşacağım Ona siz de kavuşacaksınız" "Ey Ensar! İlk Muhacirlere iyilik etmenizi tavsiye ederim" "Ey Muhacirler! Size de Ensara iyilikte bulunmanızı tavsiye ederim Onlar size yardımda bulundular Sizi memleketlerine getirdiler Sizi evlerinde ağırladılar, barındırdılar Geçimde sıkıntı içinde oldukları halde sizi kendilerine tercih ettiler Her kim onların üzerine hâkim durumuna geçerse onlara iyilikte bulunsun" "Ey İnsanlar!" "Her şey Cenab-ı Hakkın ezelî idaresi dairesinde cereyan eder Allahu Taâlânın kaza ve kaderine galebe etmek sevdasına kapılmayınız, çünkü mağlûp olursunuz Cenab-ı Hakka hile yapmaya kalkışmayınız, zira zarar ve ziyana siz uğrarsınız" "Ben size, şefkatli ve merhametliyim Sizler yine bana kavuşacaksınız Buluşacağımız yer, Kevser Havuzu kenarıdır Her kim Kevser Havuzu kenarında buluşmak isterse elini ve dilini lüzumsuz şeylerden sakınsın" "Ey İnsanlar!" "Bilmelisiniz ki, günah işlemek, nimet ve kısmetlerin değişmesine sebep olur İnsanların ekserisi salih olursa, onların âmirleri, idarecileri de adl ve insafla muamele ederler Halk, isyan ve günaha meylederse onların idarecileri, hâkimleri de zulm ve adaletsiz iş görmeye yönelirler" Bu hitabesinden sonra tekrar Hz Âişe Vâlidemizin evine gitti ve yatağına yattı Salih SURUÇ |
|