Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
evlenmesi, ile, peygamberimizin, safiyye

Peygamberimizin Hz. Safiyye İle Evlenmesi

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Peygamberimizin Hz. Safiyye İle Evlenmesi

Peygamberimizin Hz Safiyye ile Evlenmesi

Hayber Fethinde esir alınanlar arasında Hz Safiyye de bulunuyordu

Asıl ismi Zeyneb olan Hz Safiyye, Benî Nadir reisi Huyey bin Ahtab�ın kızı idi Annesi ise, Benî Kurayza Yahudileri reisleri eşrâfından olan Semevel�in kızı Berre idi Hayber Yahudileri reislerinden Rebi� bin Hukayk�ın oğlu Kinâne ile yeni evlenmişti Hayber günü Rebî� öldürülünce dul kalmıştı Müslümanlar tarafından da Kamus Kalesinin teslim olması sırasında esir alınmıştı

Esirler toplandığı zaman Dihyetü�l-Kelbî, Resûl-i Ekrem Efendimize gelip bir cariye istemişti Peygamber Efendimiz de esirler arasından bir câriye almasına müsaade buyurmuştu Bunun üzerine Hz Dihye, Hz Safiyye�yi beğenip almıştı

Fakat, Ashab-ı Kirâm Hz Safiyye�nin Hayber reisinin gelini ve Benî Nadir�in en şerefli bir âile kızı olduğunu düşünerek bunu uygun görmedi Hz Resûlüllaha gelerek şöyle dediler:

�Yâ Resûlallah! Benî Kurayza ve Benî Nadirlerin reisi Huyey�in kızı Safiyye�yi Dihye�nin alması uygun değildir! Onu ancak sen almalısın?�

Peygamber Efendimiz bu itirazı kabul etmediği takdirde Ashab-ı Güzînin kalben rahatsız olacakları muhakkaktı

Bunun üzerine, Efendimiz, Hz Dihye�ye başka bir kadın almasını emir buyurdu Hz Bilâl�i de Hz Safiyye�yi getirmeye gönderdi

Salih SURUÇ

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com