Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
sinek, yüzünden

Bir Sinek Yüzünden

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bir Sinek Yüzünden

SELMAN-I FARİSÎ, BİR GÜN, Hz Peygamber’den işittiği bir meseli hatırlayıp:
“Bir sinek yüzünden bir adam cennete, bir başkası da cehenneme girmiştir” deyince, çevresindekiler:
“Bu nasıl olur?” diye meraklandılar
Bunun üzerine, onlara şu meseli anlattı:
Vaktiyle, iki adam, putları olan ve onlara kurban takdim etmek istemeyen kimselere geçiş izni vermeyen bir kavimle karşılaştılar
Kavmin insanları adamlardan birisine:
“Putlarımıza bir kurban takdim et!” dediklerinde, adam:
“Verebilecek hiçbir şeyim yok ki!” dedi
Bunun üzerine:
“Bir sinek bile olsa yeter” dediler
Adam da putlara kurban olarak bir sinek öldürdü Adama geçit verdiler, yolunu serbest bıraktılar Adam da bu fiili yüzünden cehennemi boyladı
Kavmin insanları, diğer adama yönelip, ona da:
“Sen de bir sinek bile takdim etsen yeterlidir” dediler
Ama bu yolcu:
“Azîz ve celîl olan Allah’tan başkasına hiçbir şey kurban edemem” karşılığını verdi Bunun üzerine, adamın boynunu vurdular Ve o da bu yüzden cennete kavuştu
İsmail Örgen

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com