Çocuk Hakları İle İlgili Kompozisyon |
07-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çocuk Hakları İle İlgili KompozisyonÇocuk Hakları Konusunda Yazılmış Yazı Örneği Çocuk Hakları Hakkında Kompozisyon ve Yazı ÇOCUK VE EĞİTİM Günümüzde çoğu çocuk çeşitli nedenler dolayısıyla eğitim hakkından yoksun bırakılıyor Çocuklar okula gitmek yerine ağır işler yapıyor Çoğu çocuğun eğitim hakkı elinden alınıyor İşin en acı yönü ise bunu aileleri yapıyor Sokaklara baktığımızda boya sandığı taşıyan çocuklar görmüşüzdür Üstü başı boya içinde, gözlerinde çalışmanın verdiği bir yorgunluk Çok geçmeden önünden birkaç öğrenci geçer Boyacı çocuk ise onlara gıpta ile bakar En sonunda çocuklar gider ve boyacı çocuk işine döner Çocukların çoğunun eğitim hakkı elinden alınıyor ama en çok altta kalan yine kızlar oluyor Kız oldukları için eğitim hakları ellerinden alınıyor Ülkemizde kızların eğitim hakkı olmadığı düşünülüyor Ben 9 yaşındayken 12 yaşında bir kız arkadaşım vardı Ben 3 sınıfa gidiyordum O ise hiç okula gönderilmemişti Aslında kızın bir kimliği bile yoktu Ailesinin tek kızı olduğu için evde annesine yardım ediyordu Sonra taşındılar Kız, arkadaşlarımdan biriyle akrabaydı Duyduğuma göre kız 1 sene sonra evlenmiş Tabii kimliği olmayan bir kız nasıl evlenecek? Dini nikâhla Tabii 13 yaşındaki kıza nikâh yapılmaz Dediğim gibi kız okumuyor Kızın bir kimliği bile yokken okumaması çok doğal Ailesi belki de kızlarına iyilik yaptıklarını düşünüyordur Ama ben düşündükçe hiçbir anlam veremiyorum ve çok saçma buluyorum Böyle yaparak kızlarının geleceğini bir kâğıt müsveddesi gibi buruşturup çöpe atıyorlar Unutulmamalı ki eğitimsizlik cehaleti de beraberinde getirir Çocuklarımızı da bu cehaletin içine sürüklersek onlara iyilik yerine kötülük etmiş oluruzOnların hayatlarında çok derin çukurlar açarız Siz de okula gitmediyseniz bu durumun ne kadar acı verici olduğunu bilirsiniz Lütfen çocuklarımızın eğitim hakkını ellerinden almayalım |
|