Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gomegot

Gomegot

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gomegot

Gomegot Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Gomegot Hakkında - Gomegot Faydaları - Gomegot Yetiştiriciliği

(Garcinia hanburyi)

Binbirdelikotugiller familyasındandırDiğer adları Hint reçinesi, Batalomba,Katalomba

10-15 metre boylarında bir ağaçtırHindistan,Sri lanka,Tayland gibi ülkelerde yetişir

Gomegot bu ağacın dallarının yaralanmasıyla sızan reçinenin kurutulmasıyla elde edilir15-20 cm uzunluk ve 3-7 cm karanlıkta sarı renkli,kekre lezzeti,kokusuz,kolay kırılır,silindirik parçalar halinde bulunurBileşiminde reçine zamk ,nişasta ve boyar madde vardır

Eskiden ressamlar bitkiyi sarı boyar madde olarak kullanmışlardırGünümüzde de meşrubat ve limonatayı renklendirmede kullanırlarGomegotun kabızlık giderici ve kurt düşürücü etkileri vardır

Bunun için 010 gramlık haplardan günde 2-4 adet alınırDikkat doz aşımı tehlikelidir;günlük 2 gram ve üstü dozlarda ölüm görülebilir!Günümüzde daha çok veteriner hekimlikte kullanılmaktadırModern tıbbın etkilerini kabul ettiği bir eczadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com