Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cezayir, menekşesi, minor, vinca

Cezayir Menekşesi - Vinca Minor

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Cezayir Menekşesi - Vinca Minor

cezayir menekşesi tanıtımı - cezayir menekşesi nerelerde yetişir - cezayir menekşesinin faydaları - cezayir menekşesi neye iyi gelirFamilyası: Zakkumgiller (Apocynaceae) Türkiye’de yetiştiği yerler:

Marmara, Ege bölgesi Mart-haziran ayları arasında, mavi-mor renkli çiçekler açan, çok senelik, 10-40 cm yüksekliğinde, kışın yapraklarını dökmeyen ve süt taşıyan bir bitki Orman altlarında, rutubetli ve gölgeli yerlerde bulunur

Esas gövde yatık, ince, silindir biçiminde, içi dolu ve tüysüzdür Bu gövde üzerinde çiçekleri taşıyan genç ve dik dallar çıkar Yapraklar kısa saplı ve karşılıklı olup, derimsi ve oval şekillidir

Üst tarafı parlak, alt tarafı ise donuk yeşil renklidir Çiçekler uzunca saplar ucunda teker teker bulunur ve mavimsi-mor renkli olup, huni biçimindedir Meyveleri uzunca oval şekilli, 2-3 tohumludur

Kullanıldığı yerler:

Bitkinin kullanılan kısımları yaprakları ve genç dallarıdır Yapraklar çiçek açma esnasında toplanır ve gölgede kurutulur Bileşiminde tanen, organik asitler, karbonhidratlar, glikozit ve alkaloitler bulunur

Kabız edici özelliğinden dolayı ishal ve dizanteride, kan kusmalarında ve yaraların tedavisinde kullanılmaktadır

Memleketimizde yetişen diğer türleri, otsu Cezayir menekşesi (V herbacea), Lübnan Cezayir menekşesi (V libonatica), Büyük Cezayir menekşesi (V major)dir

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com