Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ipeka

İpeka

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İpeka

İpeka Hangi Hastalıklarda Kullanılır - İpeka Hakkında - İpeka Faydaları - İpeka Yetiştiriciliği

(Cephaelis ipecacuanha)

Kökboyasığiller familyasındandırDiğer adı Altın kökü

40 cm kadar boylanabilen ve en çok Brezilya’da ormanlık bölgelerde yetişen küçük yapraklarını dökmeyen köksaplı çok yıllık bir çalıdırOcak- şubat aylarında küçük beyaz çiçekler açar;mayısta bunlar sert etli,mor-siyah renkli küçük fasulye iriliğinde meyvelere dönüşür

Bu bitkinin dışardan gri-esmer içerden beyaz renkli zayıf ama kusturucu kokulu kökleri vardırDaha çok yağmur sonrasında olmak üzere topraktan sökülen ana kökün çevresindeki yan kökler alınır;ana kökler yeniden toprağa dikilirToplanan yan kökler güneşte hızla kurutulup toprağından temizlenir

Kokusuz acı lezzetli bu kökler 5-15 cm uzunluk ve 3-4 mm genişliktedirKolay kırılan bir yapıları vardır

Toz haline getirilerek yada suyla alınırBalgam söktürücü olarak düşük miktarda ilaç zehirlenmesi gibi durumlarda kusturucu olarak yüksek miktarda kullanılır

15-2 gram ipeka tozu suyla alındığında 15-60 dakikada kusturulur, bazen de ishal edrAynı orandaki ipeka aynı yolla amipli dizanteride de kullanılır

Dikkat doz aşımı mide için rahatsızlık verici ve tehlikelidir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com