Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bitkisi, chlorella

Chlorella Bitkisi

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Chlorella Bitkisi

Chlorella Bitkisi Bilimsel sınıflandırma - Chlorella - Chlorella Bitkisi Familya

Chlorella

Bilimsel sınıflandırma

Alem: Plantae

Bölüm: Chlorophyta

Sınıf: Chlorophyceae (Trebouxiophyceae)

Takım: Chlorococcales (Chlorellales)

Familya: Oocystaceae (Chlorellaceae)

Tür

* Chlorella vulgaris pyrenoidosa

* Chlorella pyrenoidosa

Chlorella Yeşil algler grubunda yer alırlar 2 - 8 mikrometre boyutundadırlar Küre ya da elips biçimindedirler Tatlı su yosunları da denir Klorofil taşıdıkları ve fotosentez yaptıklarından bitkilere çok miktarda benzerler Yani büyümekte olan türlerinde protein oluşur Yaşlandıkça karbonhidrat ve yağ üretimleri artar Bu nedenle besin değeri vardır

Chlorella tek hücreli, yeşil bir tatlı su yosunudur Fosil kalıntılarının gösterdiğine göre 2,5 milyar yıldır genetik yapısı hiç değişmeyen ender bir canlı türüdür Chlorella'nın tek hücreli yapısı; onun eşsiz türünün ve vitamin, protein, mineral, amino asitler, nükleik asitler (RNA, DNA), temel yağ asitleri, enzimler ve karotenoidlerin yoğun bir kaynağı olmasına büyük bir avantaj sağlamaktadır Chlorella bu besinleri saf, katkısız ve doğal olarak mükemmel bir denge içerisinde barındırır ve tek başına bile tam bir besindir Chlorella, 20'den fazla vitamin ve mineralin yanı sıra bol miktarda doğal beta-karoten'de içermektedir Chlorella, %50-60 oranında proteinden oluşmakta olup klorofilin doğada bilinen en yüksek oranlı kaynağıdır Ayrıca demir, iyod, çinko, magnezyum, fosfor ve kalsiyum da içermektedir Chlorella, sığır karaciğerinin içermekte olduğu B12 vitamininden daha fazlasını içerir

Chlorella, hücre seviyesindeki vücut fonksiyonlarının dengeli ve kararlı olmasına yardım eder Sadece vücudun gereksinim duyduğu besinleri en üst seviyede sağlamakla kalmaz aynı zamanda vücudu zararlı maddelerden de temizler chlorella bilinen en zengin klorofil kaynaklarındandır Kolorofil, özellikle sindirim sisteminde kötü koku yaratan bakterileri yok ederek sindirim sistemine yardımcı olur Ayrıca klorofil hemoglobine çok benzer bir yapıda olup, kan yapımını arttırdığı da düşünülmektedir

Chlorella'nın içerisindeki nükleik asitler (RNA ve DNA), bu tek hücreli bitkinin (yosunun) çok hızlı bir şekilde çoğalmasını ve onun kendine özgü hücrelerinin gençleştirilmesini sağlamaktadır Biz Chlorella'yı vücudumuza aldığımızda bu hızlı hücre yenilenmesinden sorumlu nükleik asitleri de alıyoruz Chlorella içerisindeki nükleik asitler, vücut enzimleri, protein ve enerji üretimini düzenlemektedirler Bu nükleik asitler aynı zamanda proteinlerin parçalanarak amino asitlere dönüşmesine de yardım etmektedir Chlorella'daki bileşiklerin hücreleri çeşitli toksik maddelerin etkilerine karşı detoksifiye ettiği de (arındırdığı) bulunmuştur Bu etkinin özellikle içeriğindeki enzimler ve aminoasitlerden geldiği düşünülmektedir Ayrıca araştırmalar göstermiştir ki; Klorella'nın selüloz çeperi sindirim sistemindeki ağır metallere (kurşun, civa, kadmiyum gibi) ve zararlı kimyasal maddelere yapışarak onların vücuttan atılmasını sağlamaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com