Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
meyan, sarı

Sarı Meyan

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sarı Meyan

Sarı Meyan Bitkisi Özellikleri Nelerdir - Sarı Meyan Yetiştiriciliği - Sarı Meyan Hakkında

SARI MEYAN

(Thermopsis alterniflora)

Baklailler familyasındandır

Dünyada varlığını sürdüren 20’ye yakın Thermopsis türünden yaklaşık 1 metre boylarında , mızraksı yapraklı,sarı çiçekli,bir yıllık otsu bir bitkidirDal uçlarında başaksı salkımsı çiçekler solunca yerlerinden 5-6 mm uzunluğunda açık kahverengi böbreksi tohumlar çıkar

Ekilip biçilmeyen topraklarda , dağ eteklerinde dere kenarlarında kendiliğinden yetişir

Bileşiminde reçine, şeker,stizin, pahikarpin,metilstizin,termoksin,akargrin,alkaloit ,sinarozit,luteolin,termopsozit flavonitleri bulunur

Modern eczacılığın tıbbın başvurduğu önemli bitkilerden biridir

Akciğer rahatsızlıklarında kronik bronşitte balgam söktürücü olarak kullanılır

Bunun için bir yemek kaşığı bitki bir bardak sıcak suyla demlenir soğutulup süzülür ve günde üç kez yemeklerden önce 1 yemek kaşığı içilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com