Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
deli, duha, dumrul, efsanesi, koca, oğlu

Duha Koca Oğlu Deli Dumrul Efsanesi

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Duha Koca Oğlu Deli Dumrul Efsanesi

Duha Koca Oğlu Deli Dumrul, kısaca Deli Dumrul, Deli Dumrul isminde bir er vardır Deli Dumrul kuru bir çayın üstüne köprü yaptırmıştır Geçeninden 30 akçe geçmeyeninden döve döve 40 akçe alırdı

Bir gün köprüsünün yayına bir bölük oba yerleşir Bu obada bir yiğit ölür ve feryatlar üzerine Deli Dumrul atıyla oraya gelir Feryatların nedenini sorar bir yiğidin öldüğünü öğrenir Azrail'e kızar ona meydan okur Onunla dövüşmek için Allah'a yalvarır Sonra evine döner

Deli Dumrul bır toy düzenler ve bu toyda Azrail gelir Deli Dumrul ilk basta direnir, Azrail ise ona bir can bulursa yaşamasına izin vereceğini söyler Deli Dumrul annesine ve babasına gider ama onlar canlarını vermezler

Can bulamadığı için karısına gider Karısı da onsuz bu hayatın hiç bir önemi olmadığını söyler ve kendi canını vermeye razı olur Deli Dumrul Allah'a yalvarır ya ikimizin canını al ya da ikimizi de bağışla diye

Bunun üzerine Allah onları bağışlar, 140 yıl ömür verir ve annesinin, babasının canını alması için Azrail'e emir verir Deli Dumrul ve eşi 140 yıl ömür sürerler

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com