|
|
Konu Araçları |
sorubende karaciğer iltihaplanması var ve kortizon tedavisi verildi |
Soru:"Bende Karaciğer İltihaplanması Var Ve Kortizon Tedavisi Verildi" |
07-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Bende Karaciğer İltihaplanması Var Ve Kortizon Tedavisi Verildi"hocam bende karaciğer iltihaplanması var biyopsi sonucu ortaya çıktı ve bana kortizon tedavisi verildi 60mg alıyorum yan etkilerinin çok olduğunu duydum kilo almak ve kıllanmak gibi yan etkileri varmış kıllanma yaptığı doğru mu kilo almamak için yapmam gerekn bişey varmı kesin alıcakmıyım almayabilirmiyim peki bünyeye göre değişiyomu şimdeden cevabınız için teşekkrler DoçDr Yusuf AKCAN 1109 1347 öncelikle tanınızı söylememişsiniz herhalde otoimmun hepatit otoimmun hepatitde tedavi kriterleri vardır bu kriterlere göre tedavi alıp almamanıza karar verilir bunları doktorunuzla değerlndirirsiniz Eğer tanınız bu iseSteroidler yan etkisi nedeni ile genelde uzun süreli kullnılmaz kullanılma ihtiyacı var ise diğer immunbaskılayıcı ilaçlarla desteklenir ve kortizon dozu azaltılırtuz kısıtlaması yapabilirsiniz kilo alımı için ama ilacı kısa sürede azaltmak vekesebilmekle bu durum kendiliğinden düzelir Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz |
|