Nasıl Bir Anne Modelisiniz? |
07-23-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Nasıl Bir Anne Modelisiniz?Nasıl Bir Anne Modelisiniz? Merhaba, Ben doğum anılarımdan çok bir çok annenin evladına karşı duyduğu duyguları, oğlum BERKE (Aşkım) için dile getirmek istiyorum Yazım yayınlanırsa benim ve oğlum için güzel bir anı olacaktır Anne adaylığımda başladığım ve halen yararlanmakta olduğum sitenizin () bana vermiş olduğu bilgilerden dolayı teşekkür ediyor ve bundan sonra başarılarınızın devamını diliyorum Şu an 15 Aylık olan oğlum a (Berke ye) 2inci mektubum ilki doğumdan önceydiâ?¦(Berke ye duyguları fiziken göstermek veya sözlü söylemek o kadar az geliyor ki; istedim ki onun için somut birşeyler de olsun sizin aracılığınızla) Öncelikle duygularımın kahramanı BERKE den biraz bahsetmek istiyorum ve bu duyguları bana yaşatan Allahım a çok şükrediyorum ve isteyen herkese Allah tan bu duyguyu tattırır masını diliyorum Şeker mi şeker olan bıcırık oğlum, doğdundan beri min kilo alarak aşırı hareketliliğinden dolayı da bu min kilolarını vermeye çalışan, hiç yerinde durmayan, hele emekleme döneminden sonra yürüme döneminde ben buna koşma dönemi diyorum, çünkü hiç ufak adımlarla yürüdüğünü görmedim Berke şu anda herşeyi keşfetmeye çalışıyor, tabii bizim için de çok büyük tehlikelerle mücadele etme dönemi başladı, özellikle ilgi alanı Elektrik-Elektronik eşyaların üzerine, belki günün birinde (ileride) uğraştığı cihazların yenisini yaratır ihşallah Canım Oğlum, Dün gibiydi geldiğin gün; ama düşününce o günden bu güne neler yaşadık seninleâ?¦ (Ne zaman büyüyeceksin derken, karşımda beni anlamaya çalışan ve kendini ifade etmeye çalışan bir yumurcakla karşı karışıyaydım, zaman biraz dursa da bugünleri doya doya yaşasam, diyorum bazen de oğlumla olamadığım zamanı kıskanıyorum, (kendim gibi özellikle çalışan anneler) sonra diyorum ki az ama kaliteli zaman geçirmek daha önemliâ?¦ bizde Berke yle her fırsatta zamanımızı iyi değerlendiriyoruz Duygularım o kadar yoğun ki biraz dağınık olabilir yazarken aklıma geldiği gibi yazıyorum kusura bakmayın (Annelerin beni anlıyacağını düşünüyorum) Yaşamım boyunca en mutlu günlerim, en şaşkın, en üzüntülü, en çaresiz günlerim (Allah sağlık ve uzun ömür verir ihşallahâ?¦ çünkü seninle hayat boyu en lerim hiç bitmeyecek) sanki ilk defa seninle başlamıştı, ama bu ilkleri seninle yaşayıp, bunları seninle öğrenmem benim için en güzel ilk lerdi Seni tanımak hiç de kolay değildi, dünyaya gelmeden önce seninle çok iyi anlaşabileceğimizi düşünüyordum? Çünkü seninle doğmadan önceki iletişimimiz daha kolaydı, daha iyi anlaşıyorduk, tepkilerin daha azdı ama şimdi her yaptığını, her tepkini inceleyerek seni tanımaya çalışıyorum ve seninle ilgili öğrendim herşeyden mutlu oluyor ve gurur duyuyorum Doğumdan önce bir bebeğin büyümesiyle ilgili edindiğim bütün bilgileri, okuduğum bütün kitapları ve büyüklerimin söyledikleri seni tanımaya yardımcı olmuyordu, çünkü söylenen bu söz çok doğruymuş: HER BEBEK GİBİ SENDE KENDİNE HAS ÖZEL BİR BEBEK TİN Öncelikle bunu kabul etmem gerekti ama bu pek kolay olmadı, çünkü Ailenin ilk torunu olduğun için büyüklerin (Annane+Babannenin) ve benim öğrendiklerimi sana uygulayarak seni tanımaya ve büyütmeye çalışsak da seni tanıyana kadar kolay olmadıâ?¦ Seni doğum iznimde (4 ay) kısa bir süre olsada anne-bebek arasındaki ilk duygu bağının çok önemli olduğu bir dönemde birlikte olmanın avantajıyla seni tanımaya, kendimizi de sana tanıtmaya çalışıyorduk Biraz temel atmış olsakta anladık ki bizim için bütün yaşam boyunca birbirimizi tanımak hiç bitmeyecek olan hayatın bir parçasıydı Berke yi ve duygularımı anlatmakla bitmeyecek kadar çok şeyler ama biraz somut olarak ifade etmeye çalıştım Allah bütün çocuklara ve hepimize sağlıklı, savaşsız barış dolu uzun ömürler versin ihşallah Ben çocuğumun doğduktan sonra ki hayatını şuna benzetiyorum; Güzel bir çiçeğimiz var, biz de bunu büyütüp bahçe, hatta daha da emek verip botanik yapmak istiyoruz ve bunu bir ömür boyu yaşatmak için elimizden geleni yapacağımıza söz veriyoruz Hayatımızın en güzel hediyesi, iyi ki doğdun seni çok seviyoruz Allah Berke ye ve bütün çocuklara sağlıklı mutlu uzun yıllar ailesiyle yaşamayı nasip etsin Bütün çocuklar barış içinde savaşsız nesillerde büyür ihşallah Kaynak: Bebek |
|