Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cisim, gördüm, kedi, kedidir, nasabir

Nasa'bir Cisim Gördüm (Kedidir Kedi O)

Eski 07-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Nasa'bir Cisim Gördüm (Kedidir Kedi O)

Endeavour uzay mekiğinin kalkışı sırasında görülen esrarengiz 'cisim' endişe yarattı

12032008 19:13

Endeavour uzay mekiğinin dün kalkışı sırasında esrarengiz bir cismin çarpmış olması ihtimali, Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) mühendislerini yine zor durumda bıraktı

Uzay mekiklerinin daha önceki kalkışları sırasında da yaşanan bu durum karşısında şaşkınlıklarını gizlemeyen Texas'ın Houston kentindeki Johnson Uzay Merkezi yetkilileri, fırlatmadan 10 saniye sonra kamera ile tespit edilen cismin ne olduğu veya büyüklüğü konusunda yorum yapmayı reddederken, bu esrarengiz cismin mekiğe çarpıp çarpmadığından emin değiller

Bu arada, yarın TSİ 0525'te Uluslararası Uzay İstasyonu (UUİ) ile kenetlenmeye hazırlanan Endeavour astronotları da mekiğin termal kalkanında olası hasar incelemesi yaptılar

Görüntüleri izleyen uçuş müdürü Mike Moses basına yaptığı açıklamada, cismin mekikten bir parça olmadığını düşündüğünü ve bunun mekiğe çarpıp çarpmadığını belirlemenin mümkün olmadığını belirterek, uzmanların esrarengiz cismin görüntülerini analiz etmelerini beklemenin gerektiğini kaydetti

Moses, cisim mekiğe çarpmış olsa bile Endeavour'un kalkışının hemen başında ve hızının göreli olarak düşük olduğu için fazla hasar veremeyeceğinin altını çizdi

Birisi Japon 7 astronotla önceki gün fırlatılan Endeavour uzay mekiği, UUİ'nin inşasının son halkası Japon yapımı Kibo laboratuvarının ilk unsurunu taşıyor

AA

acılmısmı dıe baktım ma gozumden kactıysa kusura bakmayın

http://wwwhaberturkcom/haberasp?i&dt=2008/03/12

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com