Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dilinden, dualar, günlük, hayatta, peygamberimizin

Peygamberimizin Dilinden Günlük Hayatta Dualar

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Peygamberimizin Dilinden Günlük Hayatta Dualar

Hz Aişe radıyallahu anha diyor ki:

Ben Resulullah sallallahu aleyhi ve sellemin yanına geldikten ta dünyadan ayrılıncaya kadar yatağa girdiği zaman: Korkaklık ve tembellikten, bıkkınlık ve cimrilikten, kötü ihtiyarlıktan, ailede ve malda kötü bir şeyle karşılaşmaktan, kabir azabından, şeytandan ve tuzağından Allah’a sığınmadıkça uyuduğunu görmedim

İbn Sünni, 741

"Allahümme, bismike rabbi vadatü cenbi feğfirli zenbî" Allah’ım, Senin adınla yanımı yatağıma koydum, günahımı bağışla

Hazreti Muhammed (Asm) İbni Sünni, 1719

Ey gökleri ve yeri yaratan, görünen ve görünmeyen şeyleri bilen ve her şeyin Rabbi ve sahibi Allah’ım, şehadet ederim ki

senden başka ilah yoktur Nefsimin şerrinden, şeytanın şer ve ortaklığından sana sığınırım Hazreti Muhammed (asm)

Ebu Davud, Edeb, 5068

Bizi yediren ve içiren, bize yeten ve bizi barındıran Allah’a hamd olsun İşlerini gören bulunmayan ve barındıranı olmayan nice

kimseler vardır! Hazreti Muhammed (asm) Müslim, Zikir ve Dua, 2715

Allah’ım, idaresi senin elinde olan şerlilerin şerrinden kerem sahibi zatına ve eksiksiz kelimelerine sığınırım

Borç sıkıntısını ve günahı sen def edersin Hazreti Muhammed (asm) Ebu Davud, Edeb, 5052

Allah’ım, kullarını (ölüleri) dirilttiğin günde beni azabından koru!

Hazreti Muhammed (asm) Ebu Davud, 5045; Tirmizi, 3399

Senden başka ilah yokur Allah’ın seni noksan sıfatlardan tenzih ederim Günahımı bağışlamanı dilerim ve senden rahmetini isterim Allah’ım, ilmimi artır Bana hidayet ettikten sonra kalbimi kaydırma Bana kendi katından rahmet bağışla Çünkü sen çok çok bağışlayansın! Hazreti Muhammed (asm)

Ebu Davud, Edeb, 5061

Allahım,,Senden sevgini ve seni sevenlerin sevgisini ve senin sevgine beni ulaştıracak ameli taleb ediyorum,

Allah'ım, Senin sevgini nefsimden, ailemden, malımdan, soğuk sudan daha sevgili kılHazreti Davud(as)

Allah’ım, idaresi senin elinde olan şerlilerin şerrinden kerem sahibi zatına ve eksiksiz kelimelerine sığınırım

Borç sıkıntısını ve günahı Sen def edersin Allah’ım, Senin ordun yenilmez, va’dinde tutarsızlık olmaz Sen istemezsen varlık sahibine varlığı fayda vermez Seni hamd ile tesbih ederim Hazreti Muhammed (asm) Ebu Davud, Edeb, 5052

Ey bizim ve her şeyin Rabbi Allah’ım, idaresi elinde olan her şerlinin şerrinden sana sığınırım Hazreti Muhammed (asm) Ebu Davud, Edeb, 5051

Ey göklerin ve yerin Rabbi, ey ulu arşin Rabbi, ey bizim ve her şeyin Rabbi Allah’ım, ey tohumu ve çekirdeği yaratan,

Tevrat’ı, İncil’i ve Kur’an’ı indiren, idaresi elinde olan her şerlinin şerrinden sana sığınırım Sen ilksin, senden önce kimse yok, sen sonsun, senden sonra kimse yok, sen açıksın senden açık kimse yok, sen gizlisin senden öte kimse yok Borcumuzu öde, bizi fakirlikten kurtar! Hazreti Muhammed (asm)

Müslim, Zikir ve Dua, 2713; Ebu Davud, Edeb, 5051

Eûzu bikelimâtillâhit tâmmati min şerri mahâlak

Yarattığı şeylerin şerrinden Allah’ın eksiksiz kelimelerine sığınırım Hazreti Muhammed (asm) Ebu Davud, Tıb, 3899

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com