Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
isteme, ruhlarından, yardım, ölmüşerin

Ölmüşerin Ruh'larından Yardım İsteme...

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ölmüşerin Ruh'larından Yardım İsteme...

Arkadaşlar Ölülerin Ruh'larından yardım istiyorsunuz ya hani Yok şu evliya yok şu efendi

Resulullah (sav) bu ara ilave etti: "Allah Musa`ya rahmet buyursun Keşke, Hz Hızır`la beraberliğe sabretseydi de maceralarını bize nakletseydi, bunu ne kadar isterdim!" Ravi devam ediyor: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Birinci (soru)su Musa`nın bir unutması idi Bir serçe gelerek geminin kenarına kondu Sonra denizden gagasıyla su aldı Hz Hızır bunu göstererek Hz Musa`ya, "Bak", dedi, "Benim ve senin ilmin ve diğer mahlukatın ilmi, Allah`ın ilminden, şu kuşun denizden eksilttiği kadar eksiltir"

Öyle olsa merak ettiği bilgileri Resulullah (sav) sormazmıydı?

Onuda geçtim bak Kuran ne diyor Ali-İmran 169,170,171:

Allah yolunda öldürülenleri ölü sanma Onlar diridir ve Rableri katında rızıklanırlar

(Hem onlar,) Allah’ın kendilerine ihsânından verdiği şeylerle sevinen kimselerdir ve arkalarından kendilerine (henüz) katılamayanları: 'Onlara hiçbir korku yoktur ve onlar mahzun(da) olmayacaklardır' diye müjdelemek isterler!

(Onlar) Allah’dan (gelen) bir ni'meti ve bir ihsânı ve şübhesiz Allah’ın, mü’minlerin mükâfâtını zâyi' etmeyeceğini (de) müjdelemek isterler

Düşünün haklarında kesin diridirler hükmü olanlar gelip haber veremiyorlarken ordan gelecek başkaları mı haber vercek? size yardım edecek?

Ne kadar yazılsada anlamayacaklardır elbette uyarmak gerek

Kehf 93
Nihâyet iki dağ arasına varınca, bunların önünde öyle bir kavim buldu ki, (lisan ve anlayış cihetiyle) hemen hemen söz anlamayacak bir hâlde idiler

Yecüc ve Mecüclerden olmayalım

Allah onların ortak koştukları şeylerden uzaktır münezzehtir

Selametle

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com