Ölmüşerin Ruh'larından Yardım İsteme... |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ölmüşerin Ruh'larından Yardım İsteme...Arkadaşlar Ölülerin Ruh'larından yardım istiyorsunuz ya hani Yok şu evliya yok şu efendi Resulullah (sav) bu ara ilave etti: "Allah Musa`ya rahmet buyursun Keşke, Hz Hızır`la beraberliğe sabretseydi de maceralarını bize nakletseydi, bunu ne kadar isterdim!" Ravi devam ediyor: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Birinci (soru)su Musa`nın bir unutması idi Bir serçe gelerek geminin kenarına kondu Sonra denizden gagasıyla su aldı Hz Hızır bunu göstererek Hz Musa`ya, "Bak", dedi, "Benim ve senin ilmin ve diğer mahlukatın ilmi, Allah`ın ilminden, şu kuşun denizden eksilttiği kadar eksiltir" Öyle olsa merak ettiği bilgileri Resulullah (sav) sormazmıydı? Onuda geçtim bak Kuran ne diyor Ali-İmran 169,170,171: Allah yolunda öldürülenleri ölü sanma Onlar diridir ve Rableri katında rızıklanırlar (Hem onlar,) Allah’ın kendilerine ihsânından verdiği şeylerle sevinen kimselerdir ve arkalarından kendilerine (henüz) katılamayanları: 'Onlara hiçbir korku yoktur ve onlar mahzun(da) olmayacaklardır' diye müjdelemek isterler! (Onlar) Allah’dan (gelen) bir ni'meti ve bir ihsânı ve şübhesiz Allah’ın, mü’minlerin mükâfâtını zâyi' etmeyeceğini (de) müjdelemek isterler Düşünün haklarında kesin diridirler hükmü olanlar gelip haber veremiyorlarken ordan gelecek başkaları mı haber vercek? size yardım edecek? Ne kadar yazılsada anlamayacaklardır elbette uyarmak gerek Kehf 93 Nihâyet iki dağ arasına varınca, bunların önünde öyle bir kavim buldu ki, (lisan ve anlayış cihetiyle) hemen hemen söz anlamayacak bir hâlde idiler Yecüc ve Mecüclerden olmayalım Allah onların ortak koştukları şeylerden uzaktır münezzehtir Selametle |
|