Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
abdülaziz, aldığı, aleyhisselamdan, debbağ, hazretlerinin, hızır, vird

Abdülaziz Debbağ Hazretlerinin Hızır Aleyhisselâmdan Aldığı Vird

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Abdülaziz Debbağ Hazretlerinin Hızır Aleyhisselâmdan Aldığı Vird

Abdülaziz Debbağ Hazretlerinin Hızır aleyhisselâmdan terk etmeyeceğine dair söz verdiğinde aldığı vird Her gün 7000 defa okurdu“Allahümme Ya Rabbi! Bicâhi Seyyidinâ Muhammed bin Abdillâh sallallâhü aleyhi ve sellem icma’ beynî ve beyne seyyidinâ Muhammed bin Abdillâhi fi’d-dünyâ kablel-âhiretiAbdülaziz Debbağ Hazretleri buyurdu ki;Cenâb-ı Hak kalbimi açınca, inâyetiyle fetihde bulununca, Hızır aleyhisselâmın öğrettiği duaya devam ettim Birinci gün bana ağır geldi; henüz tamamlamamıştım ki gece oldu Sonra gitgide hafifledi, içimde bir pişkinlik hissetmeye başladım, o kadar ki zeval vaktine kadar tamamlama imkânına eriştim Her geçen gün bu duâ biraz daha hafiflemeye ve içimde bir rahatlık doğurmaya başladı; derken kuşluk vaktine kadar bitirmeye muvaffak oldum Günler geçtikçe hafiflik de artıyordu, o kadar ki bu kez güneş doğuncaya kadar tamamlamış oluyordum (c:1, sh: 36-37)

Kaynak: Abdülaziz Debbağ trc: Celal YILDIRIM Kitab’ül İbriz [Kitap] - İstanbul : Demir Yayınları, 1979 - Cilt I-II

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com