Kadınları Sabote Eden 12 Cümle! |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kadınları Sabote Eden 12 Cümle!Kadınları Sabote Eden 12 cümle! Kişinin kendi kendine yaptığı olumsuz iç konuşmalar nedeniyle özgüveninin düşmesi ve kendini gerçekleştirmesinin engellenmesi olarak tanımlanan “Self Sabotaj”, daha çok çocukluk döneminde öğrenilen hatalı düşüncelerden kaynaklanıyor International Hospital'dan Psikolog Dr Ferahim Yeşilyurt, klinik psikolojide/ psikiyatride bir hastalık olarak tanımlanmasa da, olumsuz iç konuşmaların bazı psikolojik sorunlara neden olarak rahatsızlığın şiddetini artırabildiğini söylüyor Psikolog Dr Ferahim Yeşilyurt, kadınların en çok kurdukları 12 cümle ile kendi kendilerini sabote ettiklerini belirtiyor: • Diğerlerinden farklıyım, onlar daha akıllı • Ben zaten her zaman geriden giderim • Keşke daha güzel olsaydım (güzel değilim) • En iyisi olmalıyım • Keşke daha zeki bir kadın olsaydım • Herkes benden daha çok çalışıyor • Ben beceriksizin tekiyim • Hafızam pek iyi değildir • İsimleri aklımda tutamam • Benden bir şey olmaz • Çok sinirliyim, dengesizim, dağınığım • Korkağın tekiyim Çocukluktan itibaren kendi kendimize yaptığımız olumsuz iç konuşmalar zaman içinde otomatikleşir Ve kolaylıkla olumlu biçime dönüştürülemez Bu nedenle arkadaşlar ve aileler tarafından “Yanlış düşünüyorsun, öyle düşünme, abartma” gibi o anki olumsuz iç konuşmalarınızı değiştirmeye yönelik çabalar işe yaramaz Hatta bazen sizi daha fazla kızdırabilir Bu nedenle eğer kendi başınıza bu sorunların üstesinden gelmekte zorlandığınızda bir uzmandan yardım almanız faydalı olacaktır Kendi kendinizi sabote etmekten kurtulmak için şu soruların yanıtlarını arayabilirsiniz: • Bu düşünce için ne gibi kanıtlarım var? • Bu durum için başka bir bakış açısı olabilir mi? • Bu düşünce için ne gibi kanıtlarım var? • Kendinize gerçekçi olmayan standartlar mı belirliyorsunuz? • Sorunlarla baş edebilme yeteneğinizi mi küçümsüyorsunuz? |
Kadınları Sabote Eden 12 Cümle! |
07-17-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kadınları Sabote Eden 12 Cümle!en güzel cevabı üstelik sadece kadınlar için değil herkes için CAN BABA vermiş zatenDinleyelim ; Farkında' olmalı insan Kendisinin, hayatın olayların, gidişatın farkında olmalı Farkı fark etmeli, fark ettiğini de fark ettirmemeli bazenBir damlacık sudan nasıl yaratıldığını fark etmeli Anne karnına sığarken dünyaya neden sığmadığını ve en sonunda bir metre karelik yere nasıl sığmak zorunda kalacağını fark etmeli Şu çok geniş görünen dünyanın, ahirete nispetle anne karnı gibi olduğunu fark etmeli Henüz bebekken 'Dünya benim!' dercesine avuçlarının sımsıkı kapalı olduğunu, ölürken de aynı avuçların 'her şeyi bırakıp gidiyorum işte!' dercesine apaçık ka ldığını fark etmeli Ve kefenin cebinin bulunmadığını fark etmeli Baskın yeteneğini fark etmeli sonra Azraillin her an sürpriz yapabileceğini, nasıl yaşarsa öyle öleceğini fark etmeli insan Hayvanların yolda, kaldırımda, çöplükte ama kendisinin güzel hazırlanmış mükellef bir sofrada yemek yediğini fark etmeli Yaratılmışların en güzeli olduğunu fark etmeli ve ona göre yaşamalı Gülün hemen dibindeki dikeni dikenin hemen yanı başındaki gülü fark etmeli Evinde kedi, köpek beslediği halde çocuk sahibi olmaktan korkmanın mantıksızlığını fark etmeli Eşine 'seni çok seviyorum!' demenin mutluluk yolundaki müthiş gücünü fark etmeli Dolabında asılı 25 gömleğinin sadece üçünü giydiğini ama arka sokaktaki komşusunun o beğenilmeyen gömleklere muhtaç olduğunu fark etmeli Zenginliğin ve bereket in sofradayken önünde biriken ekmek kırıntılarını yemekte gizlendiğini fark etmeli Annesinden doğarken tertemiz teslim aldığı gırtlağını ve aşırı beslenme yüzünden sarkan göbeğini fark etmeli, fark etmeliyiz çok geç olmadan Ömür dediğin üç gündür, dün geldi geçti yarın meçhuldür O halde ömür dediğin bir gündür,o da bugündür Can Yücel |
|