Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dağınıklık, midir, problem, saplantısı

Dağınıklık Saplantısı Bir Problem Midir?

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru: Korkunç bir dağınıklık saplantım var Dağınıklığı düzenlemek istiyorum fakat kendimi bunu yapabilecek gibi görmüyorum ve nedenini de bilmiyorum Neden dağınıklık saplantılı olduğumla ilgili ve bunu nasıl yeneceğimle ilgili önerileriniz var mı? ---Derya

Cevap: Dağınıklık saplantısı eğilimlerinizin, insan olarak fazlaca gelişmiş olmanızdan ileri geldiğini belirtmeye meğilliyim… Birlirsiniz, gündelik ev işlerinden ziyade, akıl ve ruhla ilgili konularla daha alakalı insanlar Bu şu anda, bir dizi kağıt, müsvedde, bloknot, fotoğraf ve iki ayaklı uzun kitap rafı, gazeteler, bilgisayarımın üzerinde sallanarak duran dosyalar gibi tasnif edilmiş cisimlerle çevrili olan bir masada oturduğum için olabilir

Akla uydurmaya çalışmak bir tarafa, sizin (ya da benim) dağınıklık saplantılı olmanız için pek çok neden vardır Bazı insanlar, düzenden ziyade entelektüel ya da diğer konularla daha fazla ilgili olan profesör beyinli dalgın türündendir (absent-minded-profesor type) Bazıları, muntazam ebeveynlerine karşı isyan ederler (tutuk bir ergenlik çeşidi) Bazılarının, muhtemelen dikkat eksikliği hiperaktif düzensizliği (ADHD), depresyon ya da zihinsel hastalıkların diğer çeşitleri gibi zihinsel ve psikolojik koşullar nedeni ile hayatlarının vaziyetini düzenlemede sorunları vardır Bazıları, ıvır zıvırları bir gün ihtiyaçları olacak korkusu ile istif ederler Ve bazıları, alışılmış dağınıklıklarını göz önünden ayırmamak için mobilya ya da eşyalarını muhafaza edecek bir konteyner sahibi olmazlar

Doğuya özgü bir sanat olan Feng Shui, evdeki dağınıklıkla “chi”nin sağlık dolaşımını engellemek ve durgunlaştırmak için ilgilenirFeng Shui Doğu Sanatı, evdeki dağınıklığı “chi”nin sağlık akışını ya da hayat enerjisini durgunlaştırıp ve engellediği için önemser Aşırı dağınıklığın bir insanın evinin neşesi olduğuna dair olan Çin felsefesini, dağınıklığın negatif etkilerini anlamak için kendisine baz almaz

Bu gidişatınızı nasıl değiştirebilirsiniz? Bir olasılık kurşunu ısırmak ve eşyalardan kurtulmak ya da onları bir yerlere kaldırmaya başlamaktır Küçük aşamalarla düşünün – bir oda, ya da bir odanın ufak bir bölümü Kullanmadığınız ya da artık sevmediğiniz şeyleri bir yardım derneğine vermeyi düşünün, eski dergileri ve katalogları kaldırıp atın etc Eğer istiyorsanız bir depo tutun Fakat eşyaları evinizden ve hayatınızdan çıkartın Eşyaları ne zaman mümkünse anında bir yere koymayı ya da onları kaldırıp atmayı alışkanlık haline getirmeye çalışın Örneğin maillerinize baktığınızda, bir kenarda biriktirmektense çöp kutusundaki junk maillerinizi silip atın

Dağınıklığı zapdetme ve ev düzenleme konusundaki pek çok kitaptan birine de danışabilirsiniz Sevdiklerimden biri, Dorothy Lehmkuhl ve Dolores Cotter Lamping tarafından yazılmış olan Yaratıcı İnsan İçin Organize Olmak (Organizing for the Creative Person) Son çare olarak, insanların evlerini ya da ofislerini düzenli tutmaya yardım eden “kişisel organizatörler” gibi danışmanlık sağlayan insanlar mevcut Sarı Sayfalar’dan ya da yerel basındaki reklamlardan, bunlardan birini muhtemelen bulabilirsiniz

Mynet

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com