Kaybedenin Önde Gideni / Charles Bukowski |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaybedenin Önde Gideni / Charles BukowskiHayattayken yayınlanmış 45 kitabının yanında, ölümünden sonra ortaya çıkan yazıları, şiirleri, anıları da teker teker yayınlanmaya başlanan yazarın ilk şiirlerinden oluşan "Kaybedenin Önde Gideni", bu çalışmanın da ilk kitabı Çocukluk ve ilk gençlik çağlarına ait ilk şiirlerinden oluşan bu kitabında yazar, kaybedenlerin ya da kazanmayı hiç istemeyen marjinallerin aşklarına yoğunlaşıyor yine "Sadece sıkıcı insanlar sıkılır Sadece yanlış bayraklar dalgalanır Size Tanrı olmadılarını söyleyen insanlar aslında aksini düşünürler cehennem bulunduğun yerdir Dallas'tan geçtim ve Pasadena'da aylaklık ettim Anam ağlamadı çünkü ağlatacak kimse yoktu İki boy aynasını tuzla buz ettim ve beni hâlâ arıyorlar İnsanın asla girmemesi gereken mekânlara girdim Acımasızca dövülüp ölü diye bırakıldım Kafatasımda cop darbelerinden oluşmuş bir sürü yumru var Melekler korkudan altlarına kaçırdılar Harikulade bir insanım Siz de öylesiniz O da öyle Güneşin sarı nabzı ve dünyanın görkemi de " Çeviren: Avi Pardo Parantez Yayınları, 2007, 192 sayfa |
|