Eğlence İçin Sınava Girdi Birinci Oldu |
07-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Eğlence İçin Sınava Girdi Birinci Olduİşte YGS'de dereceye girenler Bu yılın YGS birincisi İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa İngilizce Tıp Fakültesinde okuyan Günay Yolcu, sınava geçen yıl birinci olamadığı için girmiş 10:30 | 30 Nisan 2010 Yükseköğretime Geçiş Sınavında (YGS) Konya Meram Fen Lisesinden Ayşenur Şam ve İstanbul Özel Üsküdar Fen Lisesinden Günay Yolcu birinciliği paylaştıYGS sonuçlarına ilişkin bilgi vermek amacıyla YÖK’te basın toplantısı düzenleyen ÖSYM Başkanı Prof Dr Ünal Yarımağan, sınavda dereceye girenleri açıkladıYarımağan’ın verdiği bilgiye göre, Konya Meram Fen Lisesinden Ayşenur Şam ve İstanbul Özel Üsküdar Fen Lisesinden Günay Yolcu 498761 puanla birinciliği paylaştıSınavda İstanbul Özel Çağ Fatih Fen Lisesi’nden Furkan Çağrı Top üçüncü, Adana Fen Lisesi’nden Kemal Sarı dördüncü, İzmir Fen Lisesi’nden Arman Özdemir beşinci, Konya Meram Fen Lisesi’nden Mehmet Nuri Akıncı altıncı, Konya Meram Fen Lisesi’nden Bekir Tok yedinci, Ankara Fen Lisesi’nden Kamil Çalışkan sekizinci, Konya Özel Diltaş Anadolu Lisesi’nden Ceren Uluer dokuzuncu, Ankara Özel Samanyolu Fen Lisesi’nden Mücahit Yıldız onuncu olduSınavda tüm puan türlerinin ortalamasına göre en başarılı il Yalova oldu Yalova’yı Kayseri, Aydın, Karaman, Denizli izledi SINAVA BİRİNCİLİK İÇİN GİRDİ KAZANDI Geçen yıl girdiği üniversite sınavında Türkiye 16’ncısı olan ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Bölümü'nde okuyan Günay Yolcu, bu yılki YGS’de 3-4 ve 5 bölümlerde Türkiye birincisi oldu Okulunu değiştirmeyi düşünmediğini, birincilik kazanmak için sınava girdiğini belirten 18 yaşındaki Günay Yolcu, “Kendime verdiğim sözdü birincilik Hayal ettiğim okulda okuyorum Bu seneki sınava özel olarak hazırlanmadım Yalnız sınava girecek öğrencilere ders çalıştırarak bilgilerimi tazeledim” dedi Başarısını sınav stresi yaşamamaya bağlayan Yolcu, “Okuduğum bölüm, hayallerimin bölümü Onu değiştirmeyeceğim Geçen sene Türkiye 16'ncısı oldum Beni en çok zorlayan Coğrafya oldu 3 yanlışım vardı İkisi coğrafya, diğeri de fen bilimleri idi Sınav bitiminde derece yapacağımı düşünmemiştim Ancak soruları gözden geçirdiğimde, derece yakalayacağımı anladım” dedi BAŞARININ SIRRI ÇALIŞMAK Geçiş Sınavında (YGS), İstanbul Özel Üsküdar Fen Lisesinden Günay Yolcu ile birinciliği paylaşan Ayşenur Şam, "Başarımın sırrı çalışmak, inanmak ve güvenmek" dedi Memleketi Konya’nın Beyşehir ilçesindeki Sabah Dershanesi şubesinde düzenlenen toplantıda, babası Ahmet Şan ile gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ayşenur Şam, çok mutlu olduğunu söyledi Beyşehir’de özel bir ilköğretim okulundan mezun olduktan sonra Sabah Dershanesi’ne kaydolduğunu ve yoğun şekilde çalışarak sınavlara hazırlandığını ifade eden Şam, "Başarımın sırrı çalışmak, inanmak ve güvenmek Hayalimde tıp okumak ve doktor olmak vardı Şimdi bu hayalimi gerçekleştirebileceğim için çok mutluyum Başarımda emeği geçen başta ailem olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" dedi Beyşehir Lisesi’nde biyoloji öğretmeni olarak görev yaptığını belirten baba Ahmet Şam ise kızı ile gurur duyduğunu belirtti Sonuçların açıklanmasıyla ailece çok mutlu olduklarını dile getiren baba Şam, "Güzel bir gurur Emeği geçen herkese, özellikle okuldaki ve dershanedeki öğretmenlerine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu İki kız ve bir erkek çocuğu babası olduğunu belirten Şam, daha önce de diğer kızının iyi bir derece elde ederek istediği üniversiteye gittiğini kaydetti En iyisi bizde eğlence için girelim |
|