|
|
Konu Araçları |
boğaz, gercektir, köprüsünde, olay, simitçi |
Boğaz Köprüsünde Bir Simitçi (Olay gerçektir) |
07-14-2007 | #1 |
pesimistt
|
Boğaz Köprüsünde Bir Simitçi (Olay gerçektir)Yil 2004 Subat Günlerden,Sibirya sogugunun geldigi gün Hava karardıktan sonra Yer Bogaz köprüsü, yolun Gayrettepe civari Basindan geçenleri anlatanGayrettepe esnafi bir seyyar simitci Abi, hava acayip soguktuKardan gözgözü görmüyordu Simitlerimi bitirmis eve gidecektim Bogaz köprüsü yolundaki araçlarin hiç hareket etmedigimi farkettim "Su büfeden 1 karton sigara alsam Araçlarinda bekleyenlere satabilir miyim acaba" diye düsündüm Satamazsam geri verecektim Nasil olsa büfeci arkadas 1 karton Malboro aldimTellerden atlayip köprü yoluna çiktim 1 dakika geçmemisti ki tüm sigaralarim bitti Saatlerdir bekleyenler 5 Milyondan sigaralari kapistilar Simsiyah bir jipin içindeki bir adam beni yanina çagirdi "Oglum,bana 2 marlboro verirmisin" "Amca sigara bitti ama, gider getiririm" Koşa koşa büfeye gittim10 karton malboro aldim Eger ceketimin cebinde saklamasaydimSiyah jipin içindeki amcaya sigara kalmayacakti Siyah jipin içindeki amca bana 20 Milyon uzatti Paranin üzerini vemeye çalisirken "Sen bu karda bana sigara getirdinÜstü kalsin" dedi Jipteki amcanin yanindan ayrilirken "Bana su bulabilirmisin" dedi "Bulurum"diyerek büfeye kostum10 karton sigara 1 koli su aldim Yine ,jipin yanina vardigimda,sadece amca için ayirdigim 2 küçük sise su kalmisti Jipteki amca "Kaç para oglum su" dedi Az önce adam 20 milyon verdi 2 sigarayaSimdi su için para almak ayip olurdu "Yok amca istemez"dedim "Benden zengin misin"diyerek 20 lik verdi Tam adamin yanindan ayrilirken aklima geldi "Amca karnin aç mi ?" "Yiyecek birsey bulabilirmisin" "Bulurum bekle" dedim Hizini artiran tipide kosarak telleri atlayip büfeye geldim Artik Malboro kalmamisti Ne bulduysam 10 karton daha aldim Giderken büfeciye "Bana 20 tane yarim ekmege, kasar-amerikan, salam-amerikan ve kasar-sucuk sandviç yap 2 tanesi torpilli olacak " dedim Sigaralari satip geldigimde, sandviçler hazirdi Hepsini folyalara sardirdim Amcanin yanina gelinceye kadar tüm sandviçler bitmis ve yeni siparisler almistim Kara jipteki amcanin torpilli sanviçlerini verdim Amca cüzdanini çikardiBasladi yirmilikleri saymaya 1,2,5,9,10 Ve 10 tane yirmiligi bana verdi "Bunu hakettinSenin sayende,sigaram,suyum,yemegim var Artik beklemek önemli degil" dedi Tesekkür ettim Yanindan ayrildim O gece büfedeki tüm sigaralari ve tüm ekmekleri sattim Bilmiyorum büfe ile çevreyolu arasinda kaç sefer yaptigimi Ama çok fazla üsümüstüm Artik soguktan ayaklarim tutmuyordu Eger üsümemis olsaydim daha çok sey satabilirdim Eve geldigimde,esim beni kuruladi Cebimdeki paralari masanin üzerine çikarttim Ailece saydik Simdiye kadar hiç 1350000000 görmemistim Not: Bu son yagan karda, herkes hazirlikliydi Ama ben yine de kazandim Anlatan:simitçi