Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hadisler, ile, ilgili, zıhâr

Zıhâr İle İlgili Hadisler

Eski 07-12-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Zıhâr İle İlgili Hadisler

ZIHÂR

4070 - Seleme İbnu Sahr el-Beyazi radıyallahu anh anlatıyor: "Ben, bir başkasında rastlanmayacak derecede kadın mevzuunda zaafı olan (ve şiddetli ihtiyaç duyan) bir kimseydim Ramazan ayı girince (tahammül edemeyip oruçlu iken) hanıma temas ediveririm diye korktum Ve Ramazan boyu devam edecek bir zıharda bulundum Bir gece o bana hizmet ederken, onun bazı yerleri açıldı Kendimi tutamayıp temasta bulundum Sabah olunca yakınlarıma gidip durumu haber verdim Ve: "Benimle Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'a gelin (durumumu sorayım)" dedim"

"Vallahi hayır! Gelmeyiz!" dediler

Resûlullah'a tek başıma gittim, durumu haber verdim

"Yani sen böyle mi yaptın ey seleme?" buyurdular

Ben: "Evet, ben öyle yaptım! Evet ben öyle yaptım Ancak Allah'ın emri karşısında sabırlıyım, allah size her ne göstermişse onu bana hükmedin!" dedim "Bir köle azad et!" emrettiler Ben: "Sizi hak peygamber olarak gönderen Zât-ı Zülcelâl'e yemin olsun şundan başka rakabem yok" deyip rakabeme elimle şaplattım" "Öyleyse peş peşe iki ay oruç tutacaksın!" buyurdular Ben: "Ama ben bu günahı oruç yüzünden işledim, (dayanamam)!" dedim "Öyleyse buyurdular, altmış fakire bir vask kuru hurma taksim et!"

"Seni hak peygamber gönderen Zât-ı Zülcelâl'e yemin olsun (ben ve hanım, her) ikimiz aç ve yiyeceksiz olarak geceyi geçirdik" dedim (Aleyhissalatu vesselam bu sözüm üzerine):

"Beni Zureyk'in sadaka mallarına bakan memura git, o miktar (hurmay)ı sana versin, sen altmış fakire yedir Geri kalan bakiyeyi de sen ve iyâliniz yeyin!" buyurdular Ben kavmime döndüm Onlara: "Sizden zorluk ve bed fikir gördüm Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'da ise genişlik ve güzel fikir buldum Bana sadakanızdan verilmesini emretti!" dedim"

Ebu Davud, Talak 17, (2213); Tirmizi, Talak 20, (1200), Tefsir, Mücadile 3295; İbnu Mace, talak 25, (2062)

4071 - Ebu Davud'un bir diğer rivayetinde şöyle denir: "Cemile, Evs İbnu's-Sâmit radıyallahu anhüma'nın nikahı altında idi Evs ise, kendisine kadına karşı şiddetli istek bulunan birisi idi Bu duygusu şiddet peyda edince (nefsini frenlemek maksadıyla) hanımına zıharda bulundu Bunun üzerine, Allah Teâla Hazretleri, onun hakkında kefâret-i zıhâr(la ilgili ayet)i inzal buyurdu"

Ebu Davud, Talak 17, (2218)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com