Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kitap, kullanılır, olarak, sehpa

Kitap, Sehpa Olarak Nasıl Kullanılır

Eski 07-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kitap, Sehpa Olarak Nasıl Kullanılır

Kitap, Sehpa Olarak Nasıl Kullanılır!

Kâmuran Esen

Şimdi size; “Kitaptan nasıl yararlanırız?” diye bir soru sorsam, eminim bana onlarca madde sayabilirsiniz Ama, bir maddeyi mutlaka, mutlaka eksik bırakırsınız Şimdi yazacaklarımı okuyunca, o eksik maddenin ne olduğunu anlayacaksınız

Sanırım iki yıl kadar önceydi Bir gün, komşumuz olan genç bir bayan seslendi:

“Kâmuran Abla! Bugün dolar günüm varSiz de gelir misiniz?”

Oldu bitti gün’leri sevmem Devlet başkanlarının birbirlerini resmi ziyaretlerine benzetirim paralı günleri Kurallar , saçma sapan âdetler , falan filân

“Sana gelecek olanlar hep genç Benden sıkılabilirler,” diye bir bahane buldum Bahane diyorum, çünkü asıl ben onlardan sıkılacağımAma söylediğim bu mazeret, ayak üstü bulduğum diğer mazeretler kabul görmedi Israr üstüne ısrarVe ben o paralı gün’e, misafir (Gün’ün haricinden biri yani) olarak gitmek zorunda kaldım

Gün’de daha kısa süre kalmak için, oldukça geç gittimSalona girdiğimde, genç bayanların hepsi ayağa kalktı Tek tek görüştüm kendileriyleBana yer gösterme nezaketinde bulundular, sağolsunlar

Salona girer girmez bir şey dikkatimi çekti Her bayanın elinde ya bir kitap, ya bir ansiklopedi vardı Allah Allah! Bu ne demek oluyordu ! Hele ciltli, kırmızı renkli ansiklopedilerin, bir gün’de bayanların elinde ne işi vardı? ” Bu genç bayanlar günde kitap mı okuyorlar yoksa?” diye saçma bir soru geldi aklıma Arkadaşlarımı düşündümOnların elinde bir güne bir gün, bir defacık bile kitap görmedim gün’lerde Durun bakalım, ne olacakİyi ki gelmişim buraya diye düşündüm Bu genç bayanlar, bu yaşımda bana bir ders verecekler Bana örnek olacaklar

Hal hatır edildikten sonra, bir bayan atıldı:

“Haydi! Tombalaya başlayalım artık

Bir hareket oldu odanın içinde Tombala kartelaları üçer- beşer dağıtıldı Bir kartela da benim elime tutuşturdular Çıkan numaraları kapatmak için, mukavvadan kesilmiş pullar çıkarıldı çantalardan Hatta bazı hanımların küçük bir cüzdanı bile vardı, bu pulları koymak için Hemen cüzdanlarını açtılar, daha önceden hazırladıkları pulları avuçlarına aldılar Kimi üç, kimi dört, kimisi beş kartela aldı

Aynı anda çay servisi de başladı Ben, çay içerken nasıl tombala oynanacağını düşünüyorum boşu boşunaHanımlar ona da bir çare buldular hemen Ellerindeki ansiklopedileri kucaklarına koydular Ansiklopedinin üstüne de çaylarını, tombala kartelalarını Yani kitaplar, bir sehpa görevi yapıyordu Deyim yerindeyse, ağzım açık, bakakaldım Ve oyun başladı: ” 54, 26, 8, 71 , 32, 40 Aaaa! Birinci çinko !” sesleri salonu doldurdu

Daha sonra o ansiklopedilerin üzerine kül tablaları da konuldu Bir kitabın, bir ansiklopedinin sehpa görevi yapacağını hiç düşünmemiştim Hatta bazı küçük çocukların ellerine, - tombala oynayan annelerini rahat bırakmaları için - kitap verildi Kitap hem bir sehpa oldu, hem de bir oyuncak Joker gibi

Bu bana, çocukluğumda dinlediğim bir masalı hatırlattı: ”Horoz yerde bir inci tanesi bulmuş Bakmış, bakmış, ne olduğunu bilememiş Sonra bu inci tanesini, bir mısır tanesiyle takas etmiş” Kıssadan hisse

Ya! İşte böyleYazımın başında size sormuştum ”Kitaptan Nasıl Yararlanırız?” demiştim Hiç birinizin aklına “Sehpa olarak kullanırız Üzerine çayımızı, kül tablamızı koyarız,” demek gelmedi, di’ mi?

Sevgili okuyucular! Bir gün yazdıklarımı kitap haline getirmeyi başarırsamOla ki kitabım elinize geçerseSakın ha, kitabımı sehpa olarak kullanmayın! Valla öbür dünyada iki elim yakanızda olur

İşin şakasını bir yana bırakalımBu olay beni çok etkiledi Düşünün bir kez; yıllarınızı verip , bir kitap yazıyorsunuzVe birileri, “Acaba ne yazıyor bu kitapta?” diye hiç merak etmiyor Kapağını şöyle bir kaldırıp bakmıyor Ve kitabınızı sehpa olarak kullanıyor Üzerine çay dökülüyor, sigara külleri dökülüyor Ne yapardınız? İnsanın elinden bir kaza bile çıkar, değil mi? Valla çıkar mı çıkar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com