Büyürken Küçülmek |
07-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Büyürken KüçülmekNedendir Bilmiyorum Bizim İnsanımız Hastane Lafı Duyunca Bütün Tüyleri Ayağa Kalkar Halay Çeker Oysa Hastanelerdeki Yaşamla Mücadele Örnekleri Bize İbretlik Hikayeler Çıkartır Örneğin Öğle Molası Esnasında Dışarıda Çay İçen İki Kişiye Selam Versen Anında Kendi Derdini Unutturuyor İnsana Doktorların Konuşmalarına Kulak Misafiri De Olabiliyorsun Hatta Hastanede Tanışıp Dost Olanlar Bile Var Bende O Şekilde Birkaç Kişiyle Tanışıp Ahbap Oldum Elbette Hikayemde Bu Sıralarda Başlıyor Hastanede Gene Öğle Molasında Dışarıda Bekliyordum Molanın Bitmesini Bir Elimde Hastane Dosyası Ve Sigaram, Diğer Elimde İse Makinadan Aldığım Kakao İle Mola Bitti Hastaneye Girdimİçeride Sevk İşlemleri YaptırıyordumYan Gişede Bir Adam Bağırıyor Hatta Bağırmıyor Böğürüyordu İstemeden Değil, İsteye İsteye Kulak Misafiri Oldum Adam İyi KızmıştıAceba Derdi Neydi Ki Dedim,Dinlerken Öğrendim Ki Adamı Kızdıran Tek Şey Şu Adam Hastanede Çalışan Bir Personel Ve Gişede İşlem Yaptırmak İstiyor Fakat Sivil Memur Şöyle Diyor : ABİCİĞİM BU KONU BENİ AŞAR BENİM YAPAMAYACAĞIM BİR İŞLEM, LÜTFEN MÜDÜRÜMÜZLE KONUŞUN, Adam Buna BozuluyorAma Bozulduğu Şey İşleminin Yapılmaması Değil, Sivil Memurun ABİ Demesi Abi Lafına Bozulmuş Hastaneyi Ayağa Kaldırıyor Tabi Sıradan Bir Vatandaş Olarak Rahatsız Oldum Bu Olaya Ve Şöyle Dedim Beyefendi Lütfen Bağırmayın Burası Hastane, Adam Beni Duymuyor Sivil Memura Ben Senin Amirinim Nasıl Abi Dersin Diyordu İkinci Kez Uyardım : Beyefendi Lütfen Bağırmayın Burası Hastane, Gene Duymuyor Ve Gene Bağırıyor Sonunda Ses Tonumu Değiştirdim Ve Gene Uyardım : BEYEFENDİ LÜTFEN BAĞIRMAYIN BURASI HASTANE, Adamın Pişkinliğine Bakın Ki Ne Diyor: Sen Ne Karışıyorsun Ben Onun Amiriyim Bende Şu Cevabı Veriyorum Tabi Ki : Bakın Kim Olduğunuz Beni İlgilendirmez, Ama Hastaneyi Ayağa Kaldırmanız Ve İnsanları Sıkmanız Beni İlgilendirir Adam Hala Kendi Gürültüsünü Yapıyor Tabi : Sen Ne Karışıyorsun Ben Onun Amiriyim Sen Vatandaşsın Karışamazsın Diyor Tartışma Bu Kez Benim Başımda Cereyan Ediyor Diyorum Ki Adama : Bakın Ben Vatandaşım Sen Vatandaşsın Muhabbetini Bırakın Bu Ülkede Memuru, İşçisi, Patronu Herkes Vatandaştır Ve Burası Da Hastane Olduğu İçin İnsanları Rahatsız Etmeye Hiç Kimsenin Hakkı Yok Adam Hala Aynı Sözü Tekrar Ediyor : SEN KARIŞMA BEN ONUN AMİRİYİM Ve Tartışmaya Noktayı Koyuyorum : AMİR OLMUŞSUN AMA …………… Adam Bir Anda Susuyor O Esnada Güvenlik Görevlileri Geliyor Ve Adamın Koluna Girip Götürmeye Çalışıyor Bu Kez Ben Bir Hamle Yapıyorum Ve Adamın Yakasından İsim Soy İsim Bilgilerini Alıyorum Ve Nihayetinde Gişede İşlemim Bitiyor O Esnada Gişelerde Ve Oradaki Sıra Bekleyenler Arasında Benim Söylediğim Amir Olmuşsun Ama Lafı Bir Efsane Gibi Dilleniyor Birisi Diyor Ki Helal Olsun Çocuğa Ne Güzel Söyledi Amir Olmuşsun Ama İnsan Olamamışsın Başka Biri Diyor Ki : Amir OlmuşsunAma Adam Olamamışsın Dedi Tabi Benim Vaktim Kısıtlı Olduğu İçin Uzaklaşmaya Başlıyorum Oradan Tam Polikliniklere Giderken Sivil Memur Geliyor Bana Bir Dakika Diyor Buyurun Diyorum : Sizden Bişey Rica Edecem Diyor Estağfurullah Buyurun ? Ben Bu Adamı Görevden Aldıracağım Sizi Şahit Yazdırmak İstiyorum Bu Konuda Tabiki Diyorum Ve Telefonumu Veriyorum Ertesi Gün Gişede Aynı Memur Beni Görür Görmez Tanıyor Ve Şöyle Diyor : Dünkü Amirim Diyen Kişi Vardı Ya Evet ? İşte O Aslında Odacıymış Şaşırmadım Diyorum Nasıl Yani Anlamadım Diyor Memur Şaşırmadım Çünkü Gerçekten Amir Olsaydı Sizinle Tartışmak Yerine Müdürünüze Durumu İletirdi Şaşırmadım Çünkü Her Kelimesinde Ben Senin Amirinim Demezdi Yaa Diyor Yüzünde Şaşkınlık İfadesi Ve Tatlı Bir Tebessümle Tabi O Odacının Egosunu Yanına Alıp Gidişini Bir Görseniz Kocaman İnsanların Nasıl Küçüldüğünü Böylece Anlamış Olursunuz Kısaca BÜYÜRKEN KÜÇÜLMEK mi ? Yoksa KÜÇÜK OLUP BÜYÜMEK mi ? |
|