Nefret |
07-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
NefretNefret Hikayesi - Yaşam Hikayeleri - Mustafa Ersoy Bana gül demek sizin haddinize değil, insanların bana iyi davranması için bana yardımcı mı olmak istiyorsunuz? O zaman boyun eğin önümde! Ey saçıma sakalıma karışanlar; siz kimsiniz ki bana tanıdığınız insanların gözlerinden bakarak, sonra da onların beni beğenmeyeceklerinden korkacak? Benden utanmak istemiyor musunuz? O zaman utanın kendinizden! Bana yüz çevirmek sizin haddinize değil, beni kedinin kuyruğuna takılmış teneke mi sanıyorsunuz? Gelin de yanıma size sıçanınızı vereyim Gerçek aşkı arıyorsanız bakın gözlerimin derinliğine Ey ellerime bakıp acınacak durumda olduğuma kanaat getirenler Siz el titremesini beceriksizlik mi sanıyorsunuz? Ben ona damarlarımda akan kanın şiddeti diyorum Damarlarımdan beynime hoykuran kan Acımak mı istiyorsunuz? O zaman ilk önce acınacak halden kurtulun Size doğru yolu göstereyim; işte doğru yol budur! Ancak gören göz gerekir onu görmek için Boşuna aramayın doğru yolu; desenli halılarda, dantelli el yazılarında doğru yolu aramayın, hele ki insanların yaptıklarına hiç doğru yol demeyin En büyük mutluluklar, en umutsuz anlarda tattıklarımızdır Bir şeyi arayana kadar çektiğimiz çile, onu bulmanın mutluluğunu dengeler zatenBir de bulamazsak Oturun ve gözlerinizi kapatın işte doğru yolun bulunma şekli budur Mustafa Ersoy |
|