|
|
Konu Araçları |
Çok, bnce, eski, gsel, mektuplarlütfen, okuyun |
Eski Mektuplar-Lütfen Okuyun Çok Gsel Bnce |
06-27-2007 | #1 |
|
Eski Mektuplar-Lütfen Okuyun Çok Gsel BnceYürüdüğüm bu ıssız yerde nisan güneşi yolumu aydınlatıyorduKaranlık,derin sevgilerin tükenmez enerjisiyle sana geliyordumGevşek,renksiz görünüşüm belkide seni hayal kırıklığına uğratacak ama bu güne dek yazılan mektuplar bu gevşeklik ve renksizliği bir anda siliverecektir o sevdalı gözlerinden Ben hergün senin gelecek mektubunu;iç gıdıklayıcı bir heyecanla bekliyordumPosta kutum,pembe çiçek açmış ihtiyar gülün kokusuna kapılmış,gelen mektupları sıcak bir nefes gibi sarıyor,sarmalıyorduYine o güzel günlerden biri;tüm içeriğiyle,yalnızlığımı erdeleyen bir mektupTüm işimi gücümü bırakıp kendimi unuturcasına, mektubu incitmeden açıp tüm gülücüklerimi veriyordum özlem duyduğum görünmez aşkımaBen yazıyordum;aradan günler geçti ondan mektup gelmiyordu;ben yazıyordum,mektuplarım okunmuyordu;ben yazıyordum ve günler geçiyordu yazdıklarımdan cevap almayalıHiç umudumu kaybetmeden son bir mektup yazdım vefasıza;''Neden yazmıyorsun?unutuldukmu yoksahadi yaz artık bekliyorum''cümleleriyle sızışan VE bir kaç gün sonra üstü tozlarla kaplı bir mektup geldi,belliydiki geciken bir mektuptuTarihine baktım bundan onbeş gün öncesine aittibu defa zarfı parçalarcasına açtımiçinde sadece ''taşındım,ne olur artık yazma'' diye not vardıondan gelmiştioturup ağladım;usulca olanlara yandım ve hiç kaybetmediğim ümidim bu sefer mağlup olmuştuBu mağlubiyetten üçgün sonra memurluk sınavı sonuçları geldiKazanmıştımAma inanırmısınız sevineceğim yerde üzülmüştüm ;çünkü ben onun mektubunu bekliyordumbiraz buruk biraz sevinçle yeni görevime HATAY daki ANTAKYA PTT binasında başladımİşimi çok iyi yapıyordum ve bu yüzden on yıllık çalışmanın ardından PTT genel müdürü oldumO günlerde evli olmanın ve iki çocuğumun olduğuna seviniyordumHEM artık o mektuplarıda beklemiyordum;çünkü onun yazdığı mektupları aratmayacak güzellikte konuşan bir kocam vardı Fakat birgün kocam salonda yalnız oturmuşken ben gelmiştim ve o beni görmemiştiElinde on taneye yakın mektup vardıKocam ilk başta bu mektupları benden saklamaya çalıştı ama daha sonra onları bana gösterdiÜstünde benim el yazımla yazılmış adres satırları vardıTam on iki mektupHemen bir mektubu açtım ve mektupta şunlar yazılıydı;''Neden yazmıyorsun?Unutuldukmu yoksahadi yaz artık bekliyorum'' Önce gözyaşlarım dökülmeye başladı yanaklarımdanKocam kendisinin beni aldattığının hissine kapıldığımı zannetti ve şunları söyledi; -Bu mektupları yaklaşık on iki yıl önce bana Konya'dan isimsiz biri yazıyorduAslında yetmişe yakın bu mektuplardan vardı ama bunlar son gönderdikleriOnları alıp okumuştum fakat boş bir avuntu olduğunu düşündüğüm bu yazıntıdan vazgeçmiştimŞimdi bunları saklamamın sebebi sadece güzel hatıraları olmasıdır Bu konuşmanın ardından eşime sarıldım ve hızla odama koştum elli altı tane mektup getirdimKocam birini açıp okuduO DA ağladı benim gibiÇünkü yıllar önce bu mektuplar birbirini hiç tanımayan ama şimdi kaderin buluşturduğu bir yerde evlenen ,farklı yerlerden gelen iki kişinin mektuplarıydıBENİM VE KOCAMINBana güzel günler yaşatan kocam,meğerse evlenmeden önce benimle Konya'dan Bursa'ya mektuplaşan eşimmişte on yıldır bu şeyi farkedememiştimŞimdi bir kaç mektubun ,kaderi çizdiği bu yolda sevgimiz bir kat daha arttı kalplerimizde |
|