Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kremasi, pasta

Pasta Kremasi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Pasta Kremasi

Pasta Kreması Tarifi - Krema Tarifi - Kolay Krema Tarifi - Pratik Pasta Kreması

10 dakikada kolayca pasta kreması yapalım

Pastane vitrinlerinde hayranlıkla izlediğimiz görkemli pastaları hazırlamak sanıldığı kadar zor değil Önemli olan en can alıcı püf noktayı yakalamak Yani pasta kremasını kıvamında hazırlamak

Pasta kreması

KAÇ KİŞİLİK:

HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk

PİŞME SÜRESİ: 10 dk

Malzemeler:

1 litre krema için

# 35 su bardağı süt

# Yarım limon kabuğu rendesi

# 8 yumurta sarısı

# 25 çay bardağı tozşeker

# 1 çay bardağı patates nişastası

# 1 paket vanilya

Hazırlanışı:

* Sütü tencereye alın Limon kabuğu rendesini ilave edip kaynatın Ateşten alıp süzün ve soğumaya bırakın

* Yumurta sarıları ile tozşekeri büyük bir cam kaseye alın Köpük köpük olup kabarıncaya kadar mikserle çırpın Nişastayı azar azar ekleyip topaksız bir karışım oluncaya dek çırpmaya devam edin Soğuk sütü azar azar dökerek ilave edip iyice karıştırın

* Hazırladığınız karışımı tencereye döküp kısık ateşte sürekli karıştırarak koyu bir krema kıvamında pişirin Vanilyayı ekleyip bir taşım kaynatın Ateşten alıp yüzeyinin kabuklanmaması için arada bir karıştırarak soğumaya bırakın

http://wwwmain-boardeu/pastalar-kesi-tarifihtml

Alıntı Yaparak Cevapla

Pasta Kremasi

Eski 06-27-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Pasta Kremasi

Alman Pastası Kreması

Pastanın hamuru balkabaklı rulo pasta tarifi ile aynı ,içerisine önce bütün haldeki çilekleri dizdim daha sonra küçük küçük doğradığım çilekleri serptim ve rulo yaptım üzerinide çilek ve fındık kırıkları ile kapladım

MALZEMELER: 3 yumurta

yarım su bardağı toz şeker

yarım çay bardağı ılık su

3/4 su bardağı un

2 yemek kaşığı nişasta

yarım paket kabartma tozu

Tepsi olarak ankastre fırın tepsisi kullandım Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamuru döküp 170 derecede çok hafif pembeleşene kadar pişirin ve fırından çıkardıktan 2-3 dakika sonra kağıt ile birlikte rulo yapıp nemli bir mutfak bezine sarın Ilıyınca açıp kremasını ve içerisine koymak istediğiniz malzemeleri koyup rulo yapın

pasta kreması tarifi

Kreması ise 3 su bardağı süt ile 3 yemek kaşığı nişasta,1 çay bardağı şeker ve 1 yumurta karıştırılarak pişirip ,soğuyana kadar ara sıra mikserle çırptım soğuyunca içerisine 1 paket toz krem şanti katıp ve çırpmaya devam ettimKremanın tadı çok güzeldi onun için pastanın üzerinede bu kremayı sürdüm

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com