Haşhaşlı Limonlu Yaşpasta |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Haşhaşlı Limonlu Yaşpastayaşpasta tarifleri - haşhaşlı pasta tarifi - yaşpasta nasıl yapılır - pasta krema tarifleri Pandispanya: 4 Yumurta 1 Su bardağı Toz Şeker 1 Su bardağı Un 1/2 Su bardağı Nişasta 1 Paket vanilya 1/2 çay kaşığı Limon suyu 1 İri limonun kabuğunun rendesi 1,5 Yemek kaşığı haşhaş tohumu 1/2 Çay bardağı Sıcak Su Hazırlanışı: Yumurta ak ve sarıları ayrılır Cam kapta yumurta akları köpürmeye başladığında limon suyu ve şekerin yarısı eklenerek sertleşene dek mikserle çırpılır Yumurta sarıları kalan şeker ile mayaonez kıvamına gelene dek çırpılır sıcak su da eklenerek tekrar çırpılır İki kez elenmiş toz karışım ve limon kabuğu rendesi de eklenerek yumurta aklarının bulunduğu kapta tahta kaşık yardımıyla kenardan içeri doğru karıştırmak suretiyle yumurta aklarının sönmemesine dikkat ederek karıştırılır 180 derece ısıtılmış fırında 35/40 dakika kadar pişirilir Ben 18 cm'lik bir kalıp kullandım ve pandispanyamı dört kata ayırabildim Bu pastayı yaparken üç katını kullandımBu ölçekle bir sonraki sefere 22 cm lik kalıbımı kullanmayı düşünüyorum Ara kat Krema : 3 Su bardağı süt 1/4 Su bardağı Un 1/2 Su bardağı nişasta 1/2 Su bardağı Toz şeker 1 Yumurta sarısı 1Paket vanilya Hazırlanışı: Tüm malzeme yumurta çırpma teli ile karıştırıldıktan sonra ocakta kaynayana dek pişirilir Süreli karıştırarak soğutulur Pandispanya katlarını ıslatmak için 1 büyük limonun suyu 3 tatlı kaşığı şeker ve üzerini tamamlayacak kadar su ilave ederek hazırladığım 1 su bardağı limonata kullandım Burçin'in önerdiği gibi kremalama, katları oluşturma işlemini pandispanya çemberinde yaptım Kısa bir süre dolapta beklettikten sonra çemberden çıkarıp üst kaplamasını yaptım Üst ve yanların kaplaması için 1 Paket çiğ krema ve mikser uçlarını 10 dakika kadar buzlukta beklettikten sonra 1/2 su bardağı pudra şekeri ile sertleşene kadar çırptım Kaplamanın ardından yanlara hindistan cevizi serpiştirdim Benmari erittiğim fildişi kuvertür çikolataya çay kaşığının ucu kadar sarı gıda boyası ekleyerek enjektörle desenler çizdim Arjantin şekerlerle de süslemeyi tamamladım Çok dost yüzlerle hoşsohbet bir masada dilim dilim servis ettim alıntıdır - evcilik burcu |
|