Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
börek, kıymalı, sodalı

Kıymalı Sodalı Börek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kıymalı Sodalı Börek

Malzemeler

350 gr kadar kıyma

1 soğan

1 kaşık salça

4 adet yufka

1 yemek kaşığı tereyağı

1 çay bardağı sıvıyağ

40 cl maden suyu (iki şişe)

2 yumurta

Hazırlanışı

Bu tarifi portakal ağacından esinlenerek yaptım biraz değiştirerekİç malzemesi için soğanı rendeleyin Salçayı kavurun ve kıymayı atıp güzelce kavurun Diğer taraftada dikdörtgen bir fırın tepsisini yağlayın 1 yufkayı bütün olarak tepsiye serin (yufka tepsinin kenarlarından sarksın)ikinci yufkayı ikiye bölün her bir parçayı kırıştırarak tepsiye eşit şekilde serin üçüncü yufkayı da ikiye bölün bu defa sadece bir yarısını tepsiye serinİç malzenin tamamını tepsideki 2,5 yufkanın üzerine yayın Üçüncü yufkanın kalan yarısını kıyma harcının üzerine kırışık olarak serin Son yufkanın kenar kısımlarını genişçe koparıp orta kısmını bütün olarak bırakınKopardığınız kenarları parça parça tepsiye yayın Tepsinin en altına serdiğiniz ve dışına sarkan yufkayı iç tarafa çevirip tepsinin şekline göre katlayın Ortası kalan yufkayı tepsiye serin kenarına taşan kısımları böreğin altına sıkıştırın böreği kuru halde iken istediğiniz büyüklükte dilimleyinYüksek bir kapta sıvıyağı,2 şişe maden suyunu ve 2 yumurtayı ekleyin (çünkü maden suyundan ötürü kabarıyor kabınız kısa olursa malzemeniz taşar ben blendır setinin karıştırma kabında çırptım) Karışımı kestiğiniz yufkaların üzerine gezdirin(Pişirmeden üzerinde de minik minik parçalar halinde tereyağını koyun) En az 1 saat oda sıcaklığında bekletin Ben 3 saate yakın beklettim Ne kadar çok beklerse o kadar güzel kabarıyorTadı da harikaydıTepsiden dilim alıp çekemeden yenildi )

Afiyet olsun

Not: Böreği 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirmeniz yeterlidir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com