Hz. Ibrahim ve Misafiri |
06-24-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hz. Ibrahim ve MisafiriMisafire ikramı çok seven HZ İBRAHİM ALEYHİSSELAMA bır hafta içinde hiç misafir gelmedi her tarafı dolaşıp mısafır aradınıhayet kırda saçı sakalı ağarmıs bır ihtiyar gördüihtiyarın hal ve hatırını sordu -ey yolcu! buyur bugun yemegı bızde yıyelım İbrahim aleyhisselam ve adamları o gösterişsiz ihtiyarı guler yuzle ve tatlı dılle karsıladılar yemege baslarken herkes BİSMİLLAH dedığı halde o yaslı kısıden ses cıkmadı İbrahim aleyhısselam dediki:ey çok yasamiş kimse!ihtiyarlar dinlerine sadık olurlar Yemeğe başlarken CENAB I HAK kın yuce ismini söylemek lazım degilmidir? -Ateşe tapan pirimden böyle bir şey söyleneceğini işitmedim İbrahim aleyhisselam nasıl hareket edeceğini düşünmeye başladı ''ALLAH a inanmayan birisine yemek yedirmesi uygun olacakmıydı Nihayet böyle birisiyle aynı sofrada oturmanın doğru olamayacağına karar verdi Bu sırada ihtiyarda sofradan kalkıp gittiBu olay üzerine Cenab ı hak Cebrail aleyhisselamı İbrahim aleyhisselama gönderdi ''YA İBRAHİM BEN O İHTİYARI 100 SENEDİR YAŞATIYORUM,RIZKINI VERİYORUMSEN ONA BİR ÖĞÜN YEMEK VERMEDİN! İbrahim aleyhisselam hemen ihtiyarın arkasından koşup dediki -tekrar soframıza gelmenız mumkunmudur?yaptıgım davranıstan dolayı ozur dılerim -bu özrün sebebi nedir? bu davranıştan sonra Cena ı Hak bana vahy gönderdi -ne yuce ilahtırki benim gibi 100 senedir kendisine isyan eden biri için, peygamberine ihtarda bulunuyorBU DİN NEGÜZEL BİR DİN YA İBRAHİM bende senin dinine girmek istiyorum diyerek müsluman oldu |
|