Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
livaneli, zülfü

Zülfü Livaneli..

Eski 08-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Zülfü Livaneli..

Zülfü Livaneli

Ömer Zülfü Livaneli 1946 yılında Konya Ilgın?da doğdu Sinemaya ilgisi özgün film müzikleri yapmakla başladı Hikaye kitapları yazdı Çeşitli ülkelerde konserler verdi Yorumuyla uluslararası üne sahip oldu Yer Demir Gök Bakırla yönetmenliğe başladı (1987)

Önemli filmleri (besteci):Otobüs (Tunç Okan), Sürü (Zeki Ökten), Hazal (Ali Özgentürk), Yılanı Öldürseler (Türkan Şoray), Yol (Şerif Gören)-Yönetmen: Sis (1988)

HAKKINDA YAZILANLAR

Zülfü Livaneli:?Hayatımı kültüre adadım

Ünal Bolat

Türkiye 2 Aralık 2000

Dünya Değişirken

Gazetedeki köşemin adı da Dünya Değişirken Ben değişime çok açık bir insanım ve dünya değişiminin rotasını çizen insanlarla da arkadaşım Gorbaçov?la da çok yakın arkadaşlığım var Bunlar dünyayı değiştirmiş insanlar Bunlarla yıllardan beri görüş alış verişi içerisindeyim Benim söylediğim şey şu Ben gerek gençliğimde gerek politik yaşamla ilgilendiğimden beri hiçbir zaman Sovyetler Birliği hayranı olmadım Oradaki sistemi tasvip etmedim Komünist partililerin dikta rejimiyle yönettiği ülkelere hiçbir yakınlık duymadım Ben ilk başta düşündüğümü şimdi yine savunuyorum Neydi bu: ?Bu dünyada sömürü alçakça bir şeydir İnsanların sömürülmemesi lazımdır Çalışan insan emeğini alması lazımdır Ülkelerin birtakım zenginler tarafından soyulmaması lazımdır Bir de kültürün insan yaşamında çok seviyeli bir şekilde yer tutması gerekir? Ben hayatını buna adamış bir insanım Ben kültür adına mücadele verdim Kültürün insanlar tarafından gündelik hayatlarında yudumlanması gerekir Benim görüşlerim buydu yine aynı görüşleri savunuyorum

21 yüzyılı da ıskalayacağız

1920?lerde çok umutlu başlamıştı Türkiye Cumhuriyeti Bugün geldiğiniz noktaya bakın Yunanistan?ın yaşam kalitesi bakımından 65 basamak altındayız Ama bütün zihinler hâlâ devleti ele geçirip kamu kaynaklarını soymak, yandaşlarına paylaştırmakla meşgul Bundan başka bir şey yok İşte bunlar, bizi geleceğe umutlu bakamayacak hale getiriyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com