Nail Güreli ( 1932) |
07-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Nail Güreli ( 1932)1932 yılında İstanbul’da doğdu Gazeteciliğe, 1952 yılında Hizmet gazetesinde muhabir olarak başladı Son Posta, Son Telgraf, Tan, Akşam, Vatan, İkdam, Hürriyet Haber Ajansı, Hürriyet, Güneş ve Milliyet gazetelerinde çalıştı 1959 yılında, yılın gazetecisi seçildi Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin çeşitli kademelerinde çalıştı 18 Mart 1994’ten 3 nisan 2001 tarihine kadar cemiyetin başkanlığını yaptı Mine Güreli ile evli bir çocuk babası Basın Şeref Kartı taşıyor HAKKINDA YAZILANLAR Nail Güreli istifa etti Hürriyet 4 Nisan 2001 Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nail Güreli, görevinden istifa etti Başkanlığa Cumhuriyet Gazetesi yazarı Orhan Erinç, yönetim kurulunun oy birliğiyle seçildi TGC'den yapılan yazılı açıklamada, cemiyetin önceki gün yaptığı Yönetim Kurulu toplantısında alınan kararlar için şöyle denildi: ‘‘Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nail Güreli, önce başkanlıktan, yeni görev bölümü sonrasında da Yönetim Kurulu üyeliğinden ayrıldı Güreli, Yönetim Kurulu'na, aylar önce vermiş olduğu ayrılma kararını görev döneminin ilk yarısı tamamlandığı için uygulamaya koyduğunu belirten yazılı başvurusunu da verdi’’ Güreli'nin en yaşlı Yönetim Kurulu üyesi sıfatıyla toplantıyı yönettiği, TGC Başkanlığı'na Orhan Erinç'i, Başkan Vekilliği'ne Seçkin Türesay'ı, Başkan Yardımcılığı'na da Umur Talu'yu önerdiği bildirildi Yeni görev dağılımı, bu öneri doğrultusunda oybirliğiyle alınan kararla oluştu |
|