Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
coğrafya, dersi, etkinlikleri, konuları, sınıf

Coğrafya Dersi 11. Sınıf Konuları Etkinlikleri

Eski 12-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Coğrafya Dersi 11. Sınıf Konuları Etkinlikleri

11 sınıf coğrafya etkinlikleri, Coğrafya 11 sınıf ders etkinlikleri

SAYFA 3?DEKİ ETKİNLİK
Coğrafi şartlar biyomların belirlenmesinde temel etken olmuşturBu etkenler içerisinde en önemlisi iklim şartları olarak kendini gösterir
Bölgedeki iklim şartlarının etkisi toprak bitki örtüsü yaşam koşullarını belirlemiş bu bölgedeki canlıların yaşam alanları için bir sınır oluşturmuşturÖrnek vermek gerekirse tundra kutba yakın bölgelerde görülen bir biyom alanıdır ve bu bölgedeki iklim şartları coğrafi koşullar toprak bitki örtüsü özellikleri sadece bu bölgede yaşayabilecek canlıları karşımıza çıkartırTundra biyom alanında yetişen bir bitki yada yaşayan bir hayvan türünü çöl biyomunda yaşatmak yada yetiştirmek pekde mümkün değildirBunun için canlı yada bitkinin yapısında değişiklikler olması yada bu değişikliklere açık olması gerekirAksi takdirde o bitki yada canlılar bölgeye uyum sağlayamayarak yok olacaktır

SAYFA 11/1?DEKİ ETKİNLİK
İnsan faaliyetleri
Çayır-mera ve yaylaların aşırı otlatılması
Erozyon
Kaçak ağaç kesimi
Orman yangınları,tarla açma,şehirleşme
Aşırı ve kaçak avlanma,radyo dalgaları,sanayi faaliyetleri
Yol yapımı,baraj yapımı

SAYFA 11/2?DEKİ ETKİNLİK
Isınan bir dünyada iklimsel aşırılıkların da yaygınlaşacağını, yani kuraklık, orman ve çayır yangını, taşkın ve sıcaklık dalgası gibi olaylarda bir patlama yaşanacağını gösteriyor Doğal olarak tüm bunlar, hayvan ve bitkilerin doğal yaşam alanlarında değişikliklere yol açacak Birçok hayvan türünün beslenme düzeni sarsılacak, yaşam alanları daralacak ve yaşamını sürdürebileceği bölgelere büyük göçler yaşanabilecek Yeni koşullara uyum sağlayamayan çok sayıda bitki, böcek ve kuş türü ortadan kalkacaktır

SAYFA 13?DEKİ ETKİNLİK
Orman,dere;buradaki yaşayan canlı ve cansız varlıklar birbirleri ile iletişim halinde oldukları için bu alanları bir ekosistem olarak değerlendire biliriz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com