|
|
Konu Araçları |
çocuğumuza, eşim, kolesterolümüz, yapmalıyız, yüksek |
Eşim Ve Benim Kolesterolümüz Yüksek Çocuğumuza Ne Yapmalıyız |
11-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Eşim Ve Benim Kolesterolümüz Yüksek Çocuğumuza Ne YapmalıyızEşim ve benim kolesterolümüz yüksek çocuğumuza ne yapmalıyız Hem eşim hem de benim kolesterolümüz yüksek Sizce 13 yaşındaki oğlumuz için risk söz konusu olabilir mi? Ona kolesterol testi yaptırmalı mıyız? DA/Mersin Amerikan Lipid Birliği kolesterol taramalarıyla ilgili yeni önerilerini yayınladı Bu öneriler arasında en dikkat çekicisi; çocuklukta önerilen kolesterol taramalarıyla ilgiliydi BÜYÜK ÖNEM TAŞIR Buna göre; ailenizde erken yaşta kalp-damar hastalığı ve yüksek kolesterol riski varsa çocuğunuzun kolesterol seviyelerini basit bir kan testi ile kontrol ettirmeniz öneriliyor Özellikle 9-11 yaş arasındaki yüksek risk taşıyan çocuklarda bu testler büyük önem taşıyor SORUNLARI AZALTIR Ailesel geçişi olan yüksek kolesterol seviyeleri, özellikle LDL (kötü kolesterol) seviyelerindeki artış, çocuğunuzun sağlığını ilerleyen yaşlarda tehdit edecektir Bu nedenle genetik kolesterol problemini erken yaşlarda tespit ederek, çocuğunuzun doğru beslenme alışkanlıkları edinmesine de yardımcı olabilirsiniz |
|