Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlatan, bakım, çocuk, dönemi, kitap, sağlığını, yaş

1-6 Yaş Dönemi Çocuk Bakım Ve Sağlığını Anlatan Kitap

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

1-6 Yaş Dönemi Çocuk Bakım Ve Sağlığını Anlatan Kitap

1-6 yaş dönemi çocuk bakım ve sağlığını anlatan kitap

Çocuklar büyüme evresinde sık sık hastalanır Bu hastalıklar okul öncesi çağında daha fazla kendini gösterir Ebeveynler doktorlardan hastalıkları önleyici tavsiyeler ister

"Çocuklarımı hastalıklardan nasıl korurum?" sorularına maruz kalan Dr Erhan Ateş, geçtiğimiz günlerde Modern Çocuk Bakımı adlı bir kitap yayımladı 1-6 yaş dönemi çocuk bakım ve sağlığını anlatan kitap, ebeveynler için iyi bir kaynak niteliğinde

Ateş, Türkiye'de çocuk bakımı üzerine özgün kitapların olmamasından şikâyetçi Yabancı dillerden çevirilen kitapların da bu ihtiyacı karşılamadığını düşünüyor Ateş, kendi deneyimlerden yola çıkarak, bilim adamlarının ve Türk hekimlerinin benimsediği önerileri alıp bir araya getirmiş Her yaş kategorisine göre beslenme ve büyüme özelliklerine değinen kitap, çocuğun gelişimini etkileyen anne baba davranışlarına açıklık getiriyor Aşıların hangi zamanlarda yapılması gerektiği, hastalıkların belirtileri ve onlara karşı alınması gereken önlemler, çocukların hangi yaş döneminde ne kadar uyuması gerektiği ayrıntılı bir şekilde anlatıyor

Yazar kitabında, 'olabilir' ya da 'olmayabilir' gibi, net olmayan ifadelerden itina ile kaçınmış Bilimsel verilerden, grafiklerden faydalanmaya ve uzmanlık alanına girmeyen konularda uzman kişilerin görüşlerinden yararlanmaya önem göstermiş

Kitabın üzerinde durduğu konuların bir kısmı: İştahsızlık, çocuk diş sağlığı, kulak-burun-boğaz sorunları, aşılar, sünnet, acil durumlar Anne ve babalara düşen görevler çatısı altında yer alan Beslenme Anayasası ise ilginç tespitler içeriyor Anayasa değişikliğinin sık tartışıldığı bugünlerde ebeveynlere tavsiyelerde bulunan bu özel anayasa, yanlış bilgilerimizi değiştirmeyi hedefliyor

Kitabın bir diğer özelliği de Türkiye'de internet sitesiyle desteklenen ilk çocuk bakımı kitabı olması Herhangi bir sebeple doktora gidemeyen ebeveynler online olarak kitabın yazarına soru yöneltme şansına sahip Ansiklopediatricom sitesine bağlanan ebeveynler şikâyetlerini yazıp doktordan rehberlik hizmeti alabiliyor

AYHAN HÜLAGÜ

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com