![]() |
Einsteindan On Hayat Dersi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Einsteindan On Hayat DersiEinstein'dan 10 Hayat Dersi - Yaşam Hikayeleri Albert Einstein, çoğu insan tarafından dahi olarak görülür ![]() Şu ana kadar yaşamış en etkili bilim insanı olmanın yanında teorik fizikçi, filozof ve yazardı ![]() Bilime birçok katkı sağlamış Einstein’ın başarı sırlarını merak ediyor musunuz? İşte Einstein’dan 10 hayat dersi… 1- Merakınızın peşinden gidin "Benim özel bir yeteneğim yok ![]() Sizin merakınızı çeken nedir? Neyi en çok merak ediyorsunuz? Benim merak ettiğim neden bazı insanların başarılı olup bazılarının olamadığıdır ![]() Bu yüzden yıllarca başarı üzerine çalıştım ![]() Merakınızın peşinden giderseniz başarıya ulaşırsınız ![]() 2- Azim Paha Biçilmezdir "Çok zeki olduğumdan değil, sorunlarla uğraşmaktan vazgeçmediğimden başarıyorum ![]() Belirlediğiniz yolun sonuna ulaşacak kadar sabırlı mısınız? Posta pullarının gideceği yere varasıya kadar mektuba yapışıp kalmasından ötürü çok değerli olduğu söylenir ![]() işi bitirin ![]() 3 ![]() "Güzel bir kızı öperken düzgün araba kullanan birisi, öpücüğe hak ettiği dikkati vermiyor demektir ![]() İki atı aynı anda süremezsiniz ![]() yapamazsınız ![]() işe verin ![]() 4- Hayal Gücü Güç Verir "Hayal gücü her şeydir ![]() ![]() Hayal gücü bilgiden daha önemlidir ![]() Hayal gücünüz geleceğinizi belirler ![]() göstergesi hayal gücüdür, bilgi değil’ ![]() hantallaşmasına izin vermeyin ![]() 5- Hata Yapın "Hiç hata yapmamış bir insan yeni bir şey denememiş demektir ![]() Hata yapmaktan korkmayın ![]() sizi daha iyi bir konuma getirebilir ![]() yaptığınız hataları üçe katlayın ![]() 6- An'ı Yaşayın "Ben geleceği hiç düşünmem, ne de olsa gelecektir ![]() Geleceği ayarlamanın tek yolu olabilidiğiniz kadar şimdide olmaktır ![]() anda dünü ya da yarını değiştiremezsiniz ![]() ![]() 7- Değer Yaratın "Başarılı olmaya değil, değerli olmaya çalışın ![]() Zamanınızı başarılı olmak için harcamayın, değerler yaratın ![]() değerli olursanız başarı kendiliğinden gelecektir ![]() 8- Farklı Sonuçlar Beklemeyin "Delilik: Aynı şeyleri tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar beklemek ![]() Hergün aynı rutinde yaşayarak farklı görünmeyi bekleyemezsiniz ![]() Hayatınızın değişmesini istiyorsanız kendinizi değiştirmelisiniz ![]() 9- Bilgi Deneyimden Gelir "Bilgi malumat değildir ![]() ![]() Bir konuyu tartışabilirsiniz ama bu size sadece felsefi bir anlayış kazandırır ![]() ![]() 10- Kuralları Öğrenin, Daha iyi Oynayın "Oyunun kurallarını öğrenmek zorundasınız ![]() Böylece herkesten iyi oynayabilirsiniz ![]() Yapmanız gereken iki şey var ![]() Birincisi: oynadığınız oyunun kurallarını öğrenmek ![]() İkincisi : oyunu herkesten iyi oynamayı istemek ![]() Bu iki şeyi yaparsanız başarı sizinle olur! Alıntı |
![]() |
![]() |
|