Liverpool John Moores Üniversitesi |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Liverpool John Moores ÜniversitesiLiverpool John Moores University Liverpool John Moores Üniversitesi amblemi Slogan Audentes Fortuna Juvat (Şans cesura yardım eder) Kuruluş tarihi 1825 (Liverpool Mechanics' School of Arts olarak) 1992 (Üniversite olarak) Tür Devlet Üniversitesi Gelir a£77 million Rektör Brian May CBE (Şansölye) Prof Micheal Brown (Rektor) Konum Liverpool, Kuzey-batı İngiltere, İngiltere Organizasyonlar 'University Alliance' 'Avrupa Üniversite Birliği Ağ sayfası http://wwwljmuacuk Liverpool John Moores Üniversitesi Liverpool, İngiltere'de bulunan bir modern üniversitedir Kökeni 1823'de Liverpool'da kurulan makinist çıraklara ileri ve yüksek eğitim sağlamak için kurulan bir enstütü olan Liverpool Mechanics School of Arts olup 19 ve 20 yüzyılın ilk yarısına kadar Liverpool yöresel idaresi uygulamalı bilimler ve pratik vokasyonel alanlarda yüksek eğitim sağlayan birkaç kolej kurmuş ve bunlar yeni bir statü ile birleştirilerek Liverpool Politeknik'i oluşturmuştur 1992'de çıkarılan yeni bir kanunla İngiltere'de bulunan politekniklere üniversite ünvanı verilmiş ve Liverpool Politeknik Liverpool'lu 20yüzyılda çok tanınmış bir işadamı olan John Moores anısına Liverpool John Moores Üniversitesi adını almıştır Çok kere isminin kısaltılmış şekliyle LJMU olarak da bilinmektedir Liverpool şehrinde şu anda bulunan üç üniversiteden biridir (diğerleri Liverpool Üniversitesi ve Liverpool Hope Üniversitesi) Şu anda Liverpool John Moores Üniversitesi'nin 1095 öğretim üyesi, yaklaşık 20270 lisans (undergraduate) öğrencisi ve 4100 yüksek lisans (postgraduate) öğrencisi bulunmaktadır Üniversite Şansölyesi taninmis bir Rock muzisiyeni olan Brian May'dir Mount Pleasant Kampüs Merkezi Mount Pleasant Kampüsü - John Foster Binası - İş İdaresi Okulu Mount Pleasant Kampüsü - "Art and Design Academy" Binası IMMarsh Kampüsü - yüzme havuzu ve spor salonu Liverpool John Moores Üniversitesi'nin yerleşkeleri Liverpool şehri içinde dağılmış bulunmakla beraber özellikle üç değişik kampüs bölgesi etrafında toplanmıştır: Şehir Kampüsü: Şehir merkezine yakın fen ve teknoloji fakültelerini kapsamaktadir Mount Pleasant Kampüsü: Liverpool şehir merkezine ve katedrallere yakın IMMarsh Kampüsü: Şehrin Aigburth adlı varoşunda Liverpool John Moores Üniversitesi altı fakülteden oluşmuştur: 'İş İdaresi ve Hukuk Fakültesi', Eğitim, Topluluk ve Serbest Zaman Fakültesi', Sağlık ve Uygulamalı Sosyal Bilimler Fakültesi, 'Medya, Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi', 'Fen Fakültesi' ve 'Teknoloji ve Çevre Bilimleri Fakültesi' Her fakülte genellikle tek bir kampüste yerleşkelenmekle beraber bazı kurslar birden fazla fakülte ve kampüsde yerleşkelenmiştir Üniversite kökeninde eski kolejlerin birleşmesinde oluştuğu için üniversite kampüs binaları eski ve yeni karşımıdır ve birçok bina Kraliçe Viktoria hatta Kral George zamanlarından kalmıştır Liverpool John Moores Üniversitesi modern ve politekniklerden geliştirilmiş bir üniversite kurumu olarak 2007de yeniden düzenlenen bir misyon grubu olan University Alliance adı verilmiş bir üniversiteler grubu üyesidir Avrupa Üniversiteler Birliği'de üyesidir İngiltere'de ciddi günlük ve haftasonu gazeteleri özel olarak ve herbiri kendi kriterlerine göre gayriresmi üniversite sıralamaları yapmaktadırlar ve son yıllarda Liverpool John Moores Üniversitesi şu sıralamaları göstermiştir: Üniversite Sıralamaları 2008 2007 2006 2005 'The Times' İyi Üniversite Kılavuzu 85inci 83üncü 85inci 'The Sunday Times' Üniversite Kılavuzu 75inci 86ıncı 89uncu 'Guardian' Eğitim Kılavuzu 89uncu 89uncu 83üncü 77inci Kaynak : Wikipedia |
|