Behice Köyü Çamlıhemşin Rize |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Behice Köyü Çamlıhemşin RizeRize İli Köyleri - Çamlıhemşin Behice Köyü - Behice Köyü Hakkında Bilgiler - Behice Köyü Resimleri Behice, Rize ilinin Çamlıhemşin ilçesine bağlı bir köydür köy 350-400 yıl önce kurulmuştur Kültür Behice köyü, yörenin gelenek ve göreneklerine uyum sağlamaktadır köyün yemek kültüründe komşu köylerin yemek kültürüyle aynıdır kara lahana, fasülye turşusu, muhlama, mısır ekmeği ( gesta ) vs gibi bir çok çeşit vardır Coğrafya Rize iline 57 km, Çamlıhemşin ilçesine 6 km uzaklıktadır köyün bulunduğu alanın büyük bir bölümü düz sayılabilecek kadar meyilidir köy geneli topludur fakat köprüayağı (xincibiji) ve köye 300 m uzaklıkta bir mahalesi daha vardır İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 - 1997 - Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 - Mustafa Kalay 1999 - 1994 - 1989 - 1984 - Altyapı bilgileri Köydeki, [ilköğretim]] okulu dikkaya köyüne bağlıyken inşa edildiği için dikkaya ilk öğretim okulu adını almıştır fakat okul behice köyü sınırları içerisindedir ve komşu köy öğrencileride bu ilköğretim okulunda okumaktadırlar Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|