![]() |
Ruhun Esareti 2 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ruhun Esareti 2Ruhun Esareti 2 Öyküsü - Derin Duygular - Mustafa Uslu - Duygu Seli - Yaşam Hikayeleri - Öykü Tunç, Gül'den ayrılıp bir iki kitap evine uğradıktan sonra " Özgürlük Derneğine" doğru gitmek istedi ![]() ![]() ![]() "Vakit epey geç olmuş, bugünde uğramasam mı?" diye düşündü ![]() ![]() "İyi akşamlar Tunç Abi evet evet buradalar, toplantı salonunda Sulhi Beyle birlikteler ![]() "Tamam bende oraya doğru geliyorum ![]() ![]() ![]() Derneğin olduğu caddeye çok yakındı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() " Abi bana 5 Lira versene" diyerek rahat bir şekilde, alacaklısından borcunu ister gibi istedi ![]() " Bende para yok ![]() "Nasıl yok lan, Kendiniz bol bol harcarken varda bize mi yok?" Tunç gencin gözü dönmüş halinden tedirgin oldu ![]() " Yıkıl karşımdan ! bende sana haraç verecek göz var mı?" " Ne diyorsun sen lan ben şimdi sana gününü gösteririm" dediği ile elini kabanının iç cebine sokarak bir avcı bıçağı çıkardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Genç ikinci defa bıçak savuracağı sırada caddenin karşı tarafından bir grup genç bağırmaya başladı: " Çakı! Çakı ! buraya gel çabuk bir yere gidiyoruz acil" Çakı onların çocuğa taktığı bir lakap olmalıydı ![]() Genç, seslenen guruba doğru baktığında arkadaşları olduğunu anladı ![]() ![]() " Bekleyin lan ! geliyorum bekleyin" diyerek arabaların vızır vızır geçmelerine aldırış etmeden yolun ortasına kendini attı ![]() ![]() Tunç, nasıl bir bela atlattığının farkına varmıştı ![]() ![]() ![]() Oradan hızla uzaklaşarak biran önce derneğe kendini atmak istedi ![]() ![]() ![]() ![]() İçeri girdiğinde Sulhi Bey ve arkadaşlarının yine hararetli hararetli bir şeyler tartıştıklarını duydu ![]() "İyi akşamlar arkadaşlar, Ne bu hararetli tartışma? Yoksa memleket mi kurtarıyorsunuz?" Sulhi Bey: " Hoş geldin Tunç, nasılsın görüşmeyeli?" " İyiyim Abi , sizler nasılsınız ![]() "Sağol bizde malum konular üzerinde konuşuyorduk ![]() ![]() "Abi fakültede Gül ile konuştum ![]() ![]() ![]() " Çok iyi yapmışın, Gül ile birebir ilgilenmen lazım onunla daha çok işimiz olacak, onda gelecek görüyorum ![]() "Geleceğini, kendisine bir gün önceden hatırlatmamı söyledi ![]() ![]() ![]() " Çok iyi yapmışın ![]() Sulhi Bey: "Arkadaşlar bölümlere yeni gelen arkadaşlarla birebir ilgilenmeniz lazım ![]() ![]() ![]() Bu konuşmalar olurken derneğin kapısı güm güm diye vurulmaya başlandı ![]() ![]() Mustafa Uslu |
![]() |
![]() |
|