Küçük Gazeteci - Masal |
10-24-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Küçük Gazeteci - MasalÇocuk Masalları - Çocuk Hikayeleri -Küçük Gazeteci Hikayesi küçük gazeteci yaz bitiminin yağışlı bir günüydüson saat gazetelerinin dağıtım yerinin önü okul çocuklarıyla dolmuştu toplanmış olan çocuklar şakalaşıyor habersiz birbirlerinin sırtına atlıyorlardı bugün sami onlara karışmıyordu sami gazate satanların en küçüğü idi 2 sınıfa gidiyordu kısa boyluydu çok açık gözdü çocukların çoğundan fazla gazete satabiliyordu onu bçyle düşünceli gören arkadaşıhikmet yanına geldi ne oldu neden üzgünsün annem hasta doktora gösterdinmi paramız yokki doktora göstermek ilaç almak içinmi evet merak etme ben sana yardım ederim nasıl edersin kazandığım paranın yarısını sana veririm az para kazanıyorsun diye evden kızmazlarmı hayır kızmazlar doğru sana kızmazlar ben olsam kızarlar siz çok varlıklısınız bizim gibi yoksul değilsinizki banada kızarlar ama arkadaşımın annesi hasta ona yardım ediyorum dersem seslerini çıkarmazlar annem ile babam yardımı çok severler birden çocuklarda bir hareket oldu gazetelerin satımı başlamıştı sami ile hikmette sıraya girip beklemeye başladılar gazete alan arkadaşı hikmet koşarak uzaklaştı samide gazetesini alıp hızla koşmaya başladı hikmet sirkeci istasyonuna gitmişti çünkü orada daha fazla gazete satabiliyorlardı aniden öününe biri çıktı çarpışma sonucu nedenli gazete var ise hepsi çamura bulanmıştı çarpıştıkları adam hızla uzaklaşmıştı oradan geçmekte olan adam ona yardım etti kısa zamanda tanıştılar adamın adı mehmetti ve ona para yardımında bulundu yeniden gazete alıp sattı eve döndüğünde başından geçenleri annesine anlattı para istemek için arkadaşı hikmetin yanına gidiyordu ve postacı ile karşılaştı mektubunu alıp içeriye girdi ve mehmet beyden gelen 100 milyonluk çeki aldı annesine baktırıp muayene ettirdi |
|