Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
Đảng, dan, nam, quốc, việt

ViệT Nam QuốC Dân ĐảNg

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

ViệT Nam QuốC Dân ĐảNg

Việt Nam Quốc Dân Đảng

Komünist Akım - Việt Nam Quốc Dân Đảng Nedir - Việt Nam Quốc Dân Đảng Hakkında

Việt Nam Quốc Dân Đảng (kısaca VNQDD, Việt Quốc olarak da bilinirdi, Türkçe anlamı: Vietnam Milliyetçi Partisi), devrimci bir sosyalist siyasi parti Fransız kolonisi döneminde bağımsızlık için mücadele etmiştir 25 Aralık 1927 günü kurulan partinin kökenleri, 1920'lerin ortasına kadar dayanmaktadır Bu dönemde, Hanoi'deki bir grup entellektüel genç, devrimci içerik yayınlamaya başlamıştı Fransızlar yüzünden yayınevi kapanınca, VNQDD Nguyen Thai Hoc tarafından kuruldu Çin Cumhuriyeti'nin Kuomintang'ını kendine örnek alan parti, kuzeyliler, özellikle de öğretmenler ve entellektüeller arasında bir popülerlik kazandı Parti, çiftçiler ve işçiler arasında daha az popülerdi Parti, küçük gizli hücrelere bölünmüştü

1928 yılında parti Fransız yetkililere suikast düzenleyerek dikkatleri üzerine çekti 1929 yılında ise pek çok parti üyesi tutuklandı 1929 yılındaki iç bölünmeden sonra partinin popülerliği azaldı

Birinci Çinhindi Savaşı sonrası VNQDD üyeleri Güney Vietnam'a kaçtı 1975 yılındaki Saigon'un düşüşüne kadar orada kalan VNQDD üyeleri, bu tarihten sonra yurtdışına kaçtı

Forumacilcom Việt Nam Quốc Dân Đảng
Hakkında Việt Nam Quốc Dân Đảng

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com