Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
amaçları, ile, ilgili, madrid, markaların, protokolünün, tescili, uluslararası

Markaların Uluslararası Tescili İle İlgili Madrid Protokolü'nün Amaçları

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Markaların Uluslararası Tescili İle İlgili Madrid Protokolü'nün Amaçları

Markaların Uluslararası Tescili İle İlgili Madrid Protokolü'nün Amaçları, Temel Özellikleri Ve Avantajları

GİRİŞ

1) Markaların uluslararası tescili iki anlaşma tarafından düzenlenir: 1891 tarihli Markaların Uluslararası Tesciline İlişkin Madrid Anlaşması ve 1989'da kabul edilip,1 Aralık 1995'te yürürlüğe giren ve 1 Nisan 1996'da uygulanmaya başlayan Madrid Anlaşması'na ilişkin Protokol Protokol, ülkemizde 01011999 tarihi itibariyle uygulanmaya başlamıştır

2) Paris S özleşmesi'ne taraf olan her devlet; Anlaşma veya Protokol'e veya her ikisine birden taraf olabilir

3) Protokol'e taraf devletler ve Protokol'e taraf örgütler bütün olarak Akit Taraflar olarak kabul edilirler Akit Taraflar toplu olarak, Paris Sözleşmesi'nin 19 uncu maddesi (Birlik ülkeleri sınai mülkiyetin himayesi için, kendi aralarında ayrı ayrı, özel Anlaşmalar yapmak hakkını saklı tuttuklarında mutabıktırlar) çerçevesinde özel bir birlik olan Madrid Birliği'ni oluştururlar

4) Madrid Birliği'ne üye olan her ülke, Birlikçe oluşturulan kurulun da üyesidir Kurulun görevleri arasında; programın kabulü, Birlik bütçesinin ve Madrid Sistemi'nin işlemesiyle ilgili ücretlerin belirlenmesini içeren yönetmeliklerin kabulü ve değiştirilmesi vardır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com