Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgi, bölgelerin, nedenleri, nelerdir, nüfus, türkiyedeki, yoğunluğunun

Bilgi Türkiye'deki Bölgelerin Nüfus Yoğunluğunun Nedenleri Nelerdir?

Eski 10-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bilgi Türkiye'deki Bölgelerin Nüfus Yoğunluğunun Nedenleri Nelerdir?

1997 yılı nüfus verilerine göre, toplam nüfusun bölgelere dağılımı

1 Marmara 15936000

2 iç Anadolu 10525000

3 Ege 8325000 *

4 Karadeniz 8284000

5 Akdeniz 8109000 ,

6 DAnadolu 5945000

yoğunluğunun bölgelere dağılımı

1 Marmara 236

2 G Doğu Anadolu 96

3 Ege 89

4 Akdeniz 66

5 iç Anadolu 64

6 Karadeniz 58

7 DAnadolu 36

2 Tarımsal Nüfus Yoğunluğu

Bir ülkede veya herhangi bir sahada, tarım ve hayvancılıkla geçinen nüfusun, tarımsal alana bölünmesiyle elde edilen nüfus yoğunluğuna tarımsal nüfus yoğunluğu denir Bu yöntem, aritmetik nüfus yoğunluğuna göre, daha gerçekçidir

1950'den 1990 yılına gelinceye kadar tarımsal nüfus yoğunluğunda 18 kişilik bir azalma gerçekleşmiştir Bunda, tarım alanlarının 159 milyon nektardan, 287 milyon hektara çıkmasının ve kırsal kesimden kentlere göçün artmasının etkisi olmuştur 1950'de 52 milyon olan kent nüfusu, 1990'da 315 milyona çıkarken, kırsal kesimde bu kadar büyük artış olmamıştır

Türkiye'de tarımsal nüfus yoğunluğu bölge ve iller arasında farklılık gösterir Bunda yerşekillerinin dağlık ve ovalık olmasıyla, tarımda çalışan nüfusun miktarı etkili olmaktadır

Genel olarak, tarımsal nüfus yoğunluğu, dağlık alanlarımızda fazla, geniş tarımsal ovalarımızda ise düşüktür

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com