|
|
Konu Araçları |
çalışmalar, eğitim, gönüllüleri, türkiye, vakfının, yaptığı |
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfının Yaptığı Çalışmalar |
10-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfının Yaptığı ÇalışmalarTürkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfının yaptığı çalışmalar TEGV Çalışmaları Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfının yapmış olduğu çalışmalar şöyle sıralanabilir: İlk Eğitim Parkı, İstanbul'un Fatih ilçesinde 20 Nisan 1996 günü açılışı gerçekleştirilen Çukurbostan Eğitim Parkı;[2] ilk öğrenim birimleri ise; İstanbul Beykoz, Yeniköy ve Zeyrek Öğrenim Birimleri'dir 1996'dan itibaren maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere burs sağlamaktedır İstanbul dışında yapılan ilk Eğitim Parkı, "Van Feyyaz Tokar Eğitim Parkı"'dır 17 Ağustos 1999 Marmara Depreminin ardından "Hayat Mahalleleri Projesi"'ni yaşama geçirilmiş ve Marmara Bölgesi'nde toplam 6 Hayat Mahallesi kurulmuştur 2000 yılı sonunda "Öğrenim Birimleri" ülke çapında yaygınlaşarak sayıları 49'a ulaşmıştır İlk Gezici Öğrenim Birimi "Ateş Böceği" de 2000 yılında park ve birimlerin bulunmadığı bölgelerde çocuklara eğitim desteği vermek üzere Anadolu yollarına çıkmıştır 2001 yılında; Eğitim Gönüllüleri kamuoyu nezdinde tanınırlığını artıracak iki büyük etkinlik gerçekleştirmiştir: 23 Nisan 2001 tarihinde bir televizyon kanalında üç gün süren "Bir Milyon Çocuk Eğitim Kampanyası" ile bağışçı ve gönüllü sayısı arttırılmış; hemen arkasından Haziran 2001 tarihinde gerçekleşen Beşiktaşlı futbolcu Şifo Mehmet'in Jübilesi ve Jübile gelirinin vakfa bağışlanması ile tüm Türkiye'de vakfın bilinirliği sağlanmıştır 2001 yılı sonunda Öğrenim Birimleri sayısı 63'e ve Gezici Öğrenim Birimi sayısı 5'e ulaşmıştır 2002 yılında Samsun ve Diyarbakır'la birlikte Eğitim Parkları sayısı 8'e, Öğrenim Birimlerimizin sayısı 64'e ve Gezici Öğrenim Birimleri sayısı ise 13'e ulaşmıştır 2003 yılında 12 Eğitim Parkı, 58 Öğrenim Birimi ve 17 Ateş Böceği ile ülkenin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olmuştur 2006 yılında faaliyetlerini yaygınlaştırmak, yerel talepleri karşılamak ve TEGV etkinlik noktasının bulunmadığı yerlerde ulaşamadığı çocuklara da eğitim desteği verebilmek amacıyla “İl Temsilciliği” uygulamasını başlatmıştır 2011 yılında 10 Eğitim Parkı, 52 Öğrenim Birimi, 3 İl Temsilciliği ve 21 Ateş Böceği ile 36 ilde faaliyetlerini sürdürmüştür kaynak: wikipedia |
|