Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eğer, hareket, kan, vücutta

Kan Vücutta Nasıl Hareket Eder?

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kan Vücutta Nasıl Hareket Eder?

Kanın vücutta yolculuğu nasıldır?

Kan Vücutta nasıl hareket eder?

Kan, vücutta hem taşıyıcı hem de denetleyici gibi hareket eder Bedenin içinde sürekli olarak dolaşır durur ve bu yolculuğu sırasında her an mutlaka yapacağı bir iş vardır

Kan, bedendeki haberleşmenin neredeyse tamamını üstlenir

Hücrelerin ve dolayısıyla bedenin enerji kazanabilmesi için gerekli olan hammaddeler kanın içinde taşınır

Bedenin sıcaklığını adeta bir klima gibi ayarlar

Vücut ısımız, kan sayesinde sürekli olarak sabittir

Kanın dolaşımı sırasında, içindeki koruma birimleri sürekli olarak iş başındadır Vücuda girebilecek mikroplara karşı her an tetiktedirler

Kan, vücudun yiyecek servisini de üstlenmiştir

Besinler tüm hücrelere kan vasıtasıyla dağıtılır

Atıkların ve zehirlerin toplanıp taşındığı bir kanalizasyon sistemi olarak da işlev görür

Kan bir tür tamir birimini de içinde barındırır

Damarlarda oluşan her yırtık ve hasar, bu birim tarafından hemen belirlenir ve onarılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com