Fırat Üniversitesi Bölümleri |
10-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırat Üniversitesi BölümleriFırat Üniversitesi Bölümleri Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği İlköğretim Matematik Öğretmenliği (İkinci Öğretim) Sınıf Öğretmenliği Sınıf Öğretmenliği (İkinci Öğretim) Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Sosyal Bilgiler Öğretmenliği (İkinci Öğretim) Türkçe Öğretmenliği Türkçe Öğretmenliği (İkinci Öğretim) Fen Bilgisi Öğretmenliği Fen Bilgisi Öğretmenliği (İkinci Öğretim) Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği (İkinci Öğretim) Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği (İkinci Öğretim) Okul Öncesi Öğretmenliği Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği İnşaat Mühendisliği (İkinci Öğretim) Jeoloji Mühendisliği Jeoloji Mühendisliği (İkinci Öğretim) Kimya Mühendisliği Kimya Mühendisliği (İkinci Öğretim) Makine Mühendisliği Makine Mühendisliği (İkinci Öğretim) Mekatronik Mühendisliği Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği (İkinci Öğretim) Biyomühendislik Biyomühendislik (İkinci Öğretim) Çevre Mühendisliği Çevre Mühendisliği (İkinci Öğretim) Elektrik-Elektronik Mühendisliği Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İkinci Öğretim) Fen Fakültesi İstatistik İstatistik (İkinci Öğretim) Kimya Kimya (İkinci Öğretim) Matematik Matematik (İkinci Öğretim) Biyoloji Biyoloji (İkinci Öğretim) Fizik Fizik (İkinci Öğretim) İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Radyo, Televizyon ve Sinema (İkinci Öğretim) Halkla İlişkiler ve Tanıtım (İkinci Öğretim) Halkla İlişkiler ve Tanıtım İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Sosyoloji Tarih Tarih (İkinci Öğretim) Türk Dili ve Edebiyatı Türk Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim) Alman Dili ve Edebiyatı Coğrafya Coğrafya (İkinci Öğretim) Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği Su Ürünleri Mühendisliği (İkinci Öğretim) Tıp Fakültesi Tıp Veteriner Fakültesi Veterinerlik Elazığ Sağlık Yüksekokulu Ebelik (Yüksekokul) Hemşirelik (Yüksekokul) İlahiyat Fakültesi İlahiyat İlahiyat (İkinci Öğretim) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiliği Spor Yöneticiliği (İkinci Öğretim) |
Fırat Üniversitesi Bölümleri |
10-21-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırat Üniversitesi BölümleriElazığ merkezde bulunan üniversite, ilk olarak 1967 yılında Elazığ Yüksek Teknik Okulu olarak açılmıştır Aynı yıl içinde Ankara Üniversitesi Senatosu’nun Elazığ Veteriner Fakültesi’nin kurulmasını öngören kararı Milli Eğitim Bakanlığı’nca onaylanmıştır Teknik Yüksekokul, 1184 Sayılı Kanunla 1969 yılında Elazığ Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi’ne (EDMMA) dönüşmüş, Veteriner Fakültesi de 1970 yılında Ankara Üniversitesi’ne bağlı olarak öğretime açılmıştır Kuruluşu 11 Nisan 1975 tarih ve 1873 Sayılı Kanunla gerçekleşen Fırat Üniversitesi’nin çekirdeğini Veteriner Fakültesi oluşturmuştur 1975–1976 eğitim öğretim yılında Fen-Edebiyat Fakülteleri’nin de ilavesiyle üniversite, eğitim ve öğretime üç fakülte ile başlamıştır EDMMA (Elazığ Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi) ise Mühendislik Fakültesi’ne dönüştürülerek üniversite bünyesinde yer almıştır Rektörü Prof Dr Ahmet Feyzi Bingöl'dür |
|