Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgiler, büyük, depremler, ilgili, türkiyedeki

Türkiye'deki Büyük Depremler İlgili Bilgiler

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Türkiye'deki Büyük Depremler İlgili Bilgiler

Türkiye'deki Büyük Depremler ilgili Bilgiler

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'ndeki ölü ve yaralılar ile ilgili rakamlar 19101999 tarihli Başbakanlık Kriz Yönetim Merkezi açıklamasından alınmıştır
12 Kasım 1999 Düzce Depremi'ndeki ölü ve yaralılar ile ilgili rakamlar 222000 tarihli Başbakanlık Kriz Yönetim Merkezi açıklamasından alınmıştır Ağustos 2004 - Gökova Çevresi Deprem Etkinliği:
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün açıklaması şöyle: "Çiftlikköy (MUĞLA)-Gökova Körfezi depremleri dizisi, Temmuz ayı başlarında başlamıştır Ancak depremlerdeki yoğun artış 2 Ağustos 2004 tarihinden itibaren görülmüştür Bu süreç içerisinde depremlerin büyüklükleri genelde M=30 - 40 arasında değişmiştir 3 - 4 Ağustos 2004 tarihlerinde yerel saat ile 16:11 (Ml=50), 06:01 (Ml=54), 07:19’da (Ml=50) meydana gelen depremler bölgedeki deprem oluş düzeninin karakteristiği içersinde meydana gelmiş bir aktivite olarak düşünülmelidir 8 Ağustos 2004 saat 24:00 itibarı ile bölgede kaydedilen deprem sayısı 1308’e ulaşmıştır Depremin kaynağının bulunduğu bölge, Gökova Körfezi’ni oluşturan ve genel uzanımı körfeze paralel olan normal faylar tarafından denetlenmektedir Körfezin kuzey kolunu oluşturan doğu-batı gidişli normal faylar ile ilişkide bulunan ve kara içine doğru genel olarak KD-GB ve KB-GD gidişli normal, doğrultu atım bileşeni olan faylar mevcuttur 3 - 4 Ağustos depremlerine neden olan bu fay parçalarıdır"

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com