Eskişehir Manileri - Eskişehir Halk Manileri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Eskişehir Manileri - Eskişehir Halk ManileriEskişehir manileri Eskişehir halk manileri Adilem sen naçarsın, İnci, mercan saçarsın, Dünya deniz olunca, Gülüm, ner’ye kaçarsın? Ağam derim naçarım, İnci mercan saçarım, Dünya deniz olunca, Ben kuş olup uçarım Adilem sen naçarsın, La’l ü gevher saçarsın, Ben bir şahin olunca, Yavrum ner’ye kaçarsın Ağam derim naçarım, La’l ü gevher saçarım, Sen bir şahin olunca, Ben yerlere kaçarım Lalanın dünyası ne Aldanma dünyasına Dünya benim diyenin Dün gittik dün yasına Azizim keten güzel Giymeye keten güzel Gezmeye garip ülke Ölmeye vatan güzel Masa üstünde pekmez Bu pekmez bana yetmez Senin aldığın maaş Benim süsüme yetmez Dum duma dum dum dum dum yar Gelir diye umdum yar Yatsıya kadar bekledim Gözlerimi yumdum yar Ayakkabı giyerim Üstü güzel olursa Kaynanamı severim Oğlu güzel olursa Güvercinim süt beyaz Yine geldibahar yaz Kurban olm Allah'ım da Seveni sevene yaz Gecenin vakdı yarim Gönlümün tadı yarim Yüzünde göz izi var Sana kim baktı yarim Güle naz Bülbül eyler güle naz Harab olsun bu dünya Ağlayan çok gülen az |
|