Süt Şişesi |
08-17-2009 | #1 |
TiFus
|
Süt ŞişesiKaya, kenüz üç yaşında bir çocuktuCanı süt içmek istemişKüçük elleriyle buz dolabını açmışSüt şişesini bulmuş Şişeyi dışarı çıkarmaya çalışırken , şişe elinden kayıp düşüvermişOrtalk tam bir süt golüne donmüşAnnesi sesi duymuş ve mutfağa koşmuşSütün döküldüğünü görünce,hemen bir kap ve sünger getirmişKaya;ya: -Bunlarla yeri temizleye bilirsin demiş Kaya: -Ama anne,bu benim için çok zorSen temizlesen olmazmı?diye itiraz etmiş Annesi: -Olmaz!bunu sen ö ğrenmelisin tetlımKarşına çıkan sorunları kendin çözebilmelisin,demiş Kaya bunun üzerine: -Peki anneciğim,diyerek işe başlamışMinik elleriyle yerleri temizlemişİş bitince annesi ona buzdolabından süt şişesini nasıl çıkaracağını öğretmişKaya o gün küçük yaşta olduğu halde sorunlara çözüm bulmayı öğrenmişBüyüyünce çok ünlü bir bilim adamı olmuşBir kaç buluşlar yapmışKendisini tanıyan herkeze bu olayı anlatmışSonra: -Eğer annem üç yaşındayken öyle davranmasaydı,ben bugün bilim adamı olamazdım,demiş